Helt enkelt briljant, Royal Republic!

Karlskrona Skärgårdsfest är en blek tillställning 2019.

Men ibland räcker det med ett riktigt fett band som räddar hela festen.

Denna gång var det utan tvekan Royal Republic som gjorde det.

5/5

Artist:
ROYAL REPUBLIC
Konsert:
LIVE 2019
År:
2019
Genre:
ROCK

Royal Republic, rockbandet som bildades för över tio år sedan i Malmö, har sin naturliga koppling till Karlskrona genom Adam Grahn som kommer från stan.

Grahn syns också till, med jämna mellanrum, uppe på scenen i Karlskrona då han brukar finnas med i Stilla nätters kapell. Det är lite samma visa där. Det är Grahn som räddar hela tillställningen. Han är chef. Han är chef med humor. Han är en entertainer av högsta klass – och då blir till och med mellansnacket bra.

Hela Royal Republic (Adam Grahn, Hannes Irengård, Per Andreasson och Jonas Almén) är världsklass – och de står på torget i Karlskrona! Och det här gänget fyrade av rena greatest hits-konserten på stortorget fredagen den 2 augusti i Karlskrona.

Det betyder att hela torget gungade när Royal Republic fyrade av gamla låtar som Tommy-Gun, som närmar sig 17 miljoner streams på Spotify, och Full steam spacemachine som finns med på debutplattan We are the royal som släpptes 2010. Låtarna är snart tio år gamla – och de är precis lika bra nu. När dessutom Royal Republic är snortajta på scenen så blir det rakt igenom lysande.

De bjöd givetvis på ett gäng med låtar från den nya kanonplattan Club Majesty också. Och vem fasiken kan stå still när Royal Republic drar i gång Fireman & dancer, Can’t fight the disco eller Stop movin’?

Bästa låten? Det borde man inte ens svara på för det var lysande hela vägen. Fast discoaktiga Anna-Leigh var makalöst bra. Det är kanske inte det Royal Republic som man en gång i tiden började lyssna på, men far åt helsike så bra!

Frågan är om man har sett någonting bättre i Karlskrona. Jag tror faktiskt inte det även om man måste nämna The Bones i det sammanhanget plus att Kino en gång i tiden fanns här …

Här är låtarna från spelningen:

 • Fireman & dancer
 • Can’t fight the disco
 • Undercover
 • Stranger friends lovers strangers
 • Underwear
 • Full steam Spacemachine
 • Stop movin’
 • Addictive
 • Kung fu lovin’
 • Tommy gun
 • Anna-Leigh
 • Boomerang
 • Baby

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

1 Comment

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Något alldeles extra från Body Of Light

Nästa inlägg

Volbeat gör en av årets bästa plattor

Senaste om Royal Republic