//

Vilken härlig kväll det blev med Linda Varg

Linda Varg är aktuell med sitt debutalbum och en turné.

I fredags kväll stannade hon till på lilla Parken i Karlskrona – och gjorde att en miserabel sommar blev så mycket bättre.

Det är lite synd att Karlskronas publik inte hade bättre koll på Linda Varg. Tidigare under sommaren har Parkens – ett litet, litet men himla trevligt ställe som tar ett par hundra åskådare på sin höjd – varit fullsatt för det mesta. Då har det ofta handlat om coverband … Denna gång var det inte fullsatt, men det störde inte Varg utan hon körde på – och hon gjorde det skitbra.

Linda Varg, som gör någon poprock, bjöd på något helt annat och jag vill påstå att hennes spelning var i en klass för sig. Hon är ett proffs som gör egna låtar och hon ligger inne med en helt otrolig röst.

Med sig hade hon dessutom trummisen Petter Diamant och gitarristen Ulf Nilsson – vilken underbart ödmjuk trio! Och japp, det är Little by littleNilsson.

Nilsson, som har miljoner och åter miljoner lyssningar på Spotify, kan ju kännas lite överkvalificerad, men den där duon är ett par. Nilsson fick också var med på ett hörn och köra någon låt plus att man fick höra den magiska duetten Sing me a lullaby som de släppte för några år sedan.

Men detta var Linda Vargs – som har låten Keep going som har 1,4 miljoner spelningar på Youtube – kväll och radade upp finfina låtar som finns med på debutplattan In the end.

Och det blev en intim spelning där scenen bara är en meter bort från publiken. När Varg dessutom bjöd på ett trevligt mellansnack där vi fick veta lite om låtarna växte det ännu mer. Inte minst var det kul att få höra historien om My complication

Petter Diamant, Linda Varg och Ulf Nilsson.

Varenda låt som Varg drog i gång var bra, men förutom duetten med Nilsson så blev den härliga Fuck it up en favorit direkt. Hon gjorden den alldeles lysande – och Russian roulette är en riktigt häftig låt som gör sig grymt bra i liverversion

Om man summerar allting så var det en grymt trevlig spelning så får du chansen att se Varg live – hon kommer att ge sig ut på turné tillsammans med Kalle Moraeus och Doug Seegers – ta den!

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Lite sent, men lika bra för det: Chez Kane

Nästa inlägg

Äntligen - en ny platta med Matchbox Twenty