Äntligen – en ny platta med Matchbox Twenty

Det har gått över tio år sedan Matchbox Twenty släppte albumet North.

Men nu är de äntligen tillbaka – poppigare än någonsin …

4/5

Artist:
MATCHBOX TWENTY
Albumtitel:
WHERE THE LIGHT GOES
År:
2023
Genre:
ROCK, POP
Skivbolag:
ATLANTIC RECORDING COMPANY

När Matchbox Twenty släppte sitt debutalbum Yourself or someone like you 1996 började man nästan spinna runt. Den amerikanska alternativa rockmusiken var alldeles briljant och med den plattan blev Matchbox Twenty ett av de största favoritbanden här hemma.

De fyllde sedan på med Mad season (2000), More than you think you are (2002) och North (2012), men soundet förändrades med åren – och det blev inte till det bättre. Missförstå mig rätt – samtliga skivor är riktigt fina, men MB20 valde att dra ned på det rockiga och i stället bli mer poppiga och det var inte det man hade hoppats på med tanke på det överjävliga albumet Yourself or someone like you.

Och när vi nu sommaren 2023 står för dörren får vi det mest poppiga album som de har gjort. Det är dock knappast överraskande med tanke på hur det lät för tio år sedan och med tanke på hur sångare Rob Thomas soloplattor låter.

 1. Friends
 2. Wild dogs (running in a slow dream)
 3. Rebels
 4. One hit love
 5. Warm blood
 6. Queen of New York City
 7. Where the light goes
 8. Hang on every word
 9. Don’t get me wrong
 10. I know better
 11. No other love
 12. Selling faith

MB20 kickar i gång Where the lights med Friends – och det är inte alls vad man hade väntat sig. Det är en poppig rocklåt med världsmusik-känsla. Ja, lite Disney-soundtrack-känsla på något sätt. Det blir en del vibbar från Rob Thomas-låten Little wonders – och den låten är grym!

Singelarna Wild dogs (running in a slow dream) och Don’t get me wrong har vi hört i månader. Det är två himla bra låtar – och det är poprock vilket är det vi får på plattan … och det här växer!

Annars är det låtar som Rebels – den mest rockiga låten på albumet – och Queen of New York City som är en ganska lugn sak och här känns det som om det gamla Matchbox Twenty möter det nya.

Titelspåret är dock ännu vassare. Det blir mer fart och en härlig refräng. Det blir en lite sommarvarm känsla – och den låten ser till så att hela albumet växer … det gör även sistaspåret Selling faith.

Det är inte den bästa MB20-plattan som har gjorts, men det är jävligt kul att de är tillbaka!

Matchbox Twenty
Rob Thomas
(sång, gitarr, keyboards)
Kyle Cook (gitarr)
Brian Yale (bas)
Paul Doucette (trummor, gitarr)

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Vilken härlig kväll det blev med Linda Varg

Nästa inlägg

Nu blir det mer av allt med Transatlantic Radio

Senaste om Matchbox Twenty