Synthopopduon låter mörkare än någonsin

Perpacity har skickat ut sitt fjärde studioalbum.

När de för ett par veckor sedan gav oss Conflagration så var det en synthpopduo som lät mörkare än någonsin.

4/5

Artist:
PERPACITY
Album:
CONFLAGRATION
År:
2020
Genre:
ELEKTRONISKT, SYNTHPOP
Skivbolag:
PERPACITY

Perpacity är Ian Harling och Martin Nyrup. De släppte sitt debutalbum The sinner inclination under 2015 och sedan har de fortsatt att släppa plattor ganska tätt.

 • The sinner inclination (2015)
 • Arise (2016)
 • The order of now (2018)
 • Conflagration (2020)

Även om Perpacity är synthpop så handlar det inte om något nytt Erasure. Det handlar inte om någon glad 1980-tals synthpop. Inget ont om det, absolut inte, men Perpacity vill göra något annat när de plockar fram sina synthar.

De vill göra det mörkt. De vill göra mörk synthpop. De vill göra Perpacity-synthpop.

 1. My life is in you
 2. Burn
 3. Alleroed
 4. You said
 5. Mice of men
 6. Alison
 7. in those eyes
 8. Beneath th shores of death
 9. The dark to come
 10. These special times
 11. This emptiness of mine

Plattan inleds med My life in you och med den berättar Perpacity vad vi kommer att få denna gång. Det är mörkare än någonsin samtidigt som det är mjukt och melodiöst.

När man sedan drar i gång singeln Burn börjar man nästan att fundera på om Perpacity visste om att det var en pandemi på gång. Det gjorde de givetvis inte, men Burn är ett anthem om hur vi behandlar vår jord, ett anthem som handlar klimatförändringen och den globala uppvärmningen och Nyrup spelade in introduktionen av låten redan i september förra året. Det känns som om den lika gärna kunde ha handlat om covid-19 …

We had no idea then about what was to come, and it became quite spooky to watch it unfold – you have to wonder sometimes where inspiration comes from and what triggered the idea in Martin’s mind so far ahead of time.

Ian Harling

Det händer väldigt mycket i låtarna. Det är soft och det är mörka ballader, men det är också ett spännande ljudlandskap som Harling och Nyrup bygger upp. För en som fortfarande lyssnar på de gamla klassiska synthpopbandet som föddes under 1980-talet – exempelvis Depeche Mode, Alphaville, Erasure, Thompson Twins, Howard Jones och Human League – så är Perpacity helt klart ett välkommet tillskott. De gör något som ingen annan gör.

Topp tre? Burn, Alleroed och These special times.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Pride Of Lions släpper albumet Lion heart

Nästa inlägg

The Struts levererar riktigt skön rock 'n' roll

Senaste om Perpacity