4/5
Artist:
Another Lost Year
Album:
Alien architect
År:
2016
Genre:
Rock
Bolag:
EMP Label Group

Alien architect – en platta som bara växer

Den har några månader på nacken. Det spelar ingen roll.

Det här är en platta som växer för varje lyssning så ge Another Lost Year och Alien architect en chans.

North Carolina-bandet bjuder på en ganska tung rock ’n’ roll som påminner om Shinedown och Creed. Det är melodiöst och det låter riktigt bra.

Another Lost Year (Clinton Cunanan, Adam Hall, Jorge Sotomarino och Nathan Walker) bildades 2011 sedan Cunanan och Hall, av en tillfällighet, hade träffats på ett ställe som hade en open-mike-night.

Redan 2012 kom deras debutplatta Better days. 2014 var det dags för The revolution, pt. 1: The other side och i somras var det dags för Alien Architect – en riktigt vass alternativ rockplatta.

 1. Intro
 2. Wolves
 3. Bastard sons
 4. Trigger finger
 5. Best is yet to come
 6. Run the tank out
 7. This is life
 8. He took beautiful away
 9. Memories
 10. We all die alone
 11. On and on

Efter introt kickar Wolves i gång. Det är 1990-tals rock med en modern touch, det är energiskt med grymma gitarrer.

Bastard sons tar vid. Vi får en tung melodiös låt. Det är lite Creed, lite Nickelback när de drar i gång sitt tunga artilleri.

Det är kalasbra.

Trigger finger, softa He took beautiful away och Best is yet to come är andra kalasbra låtar. Så där är det egentligen genom hela plattan …

Det är bara till att bocka och buga. Det här är en ruskigt bra rockplatta som har allt. Det är välskrivna låtar, det är bra melodier, det är goa gitarriff, det är en tung bas och trummorna är perfekta.

 

 

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Rag'n'Bone Man gör det igen

Nästa inlägg

Det här bådar gott, Soldiers Of Solace!