4/5
Artist:
CJ Ramone
Album:
American beauty
År:
2017
Genre:
Punk
Bolag:
Fat Wreck Chords

CJ Ramone för Ramones arv vidare

CJ Ramone för punkikonerna Ramones arv vidare. Han gör det med flaggan i topp.

American beauty definitivt en platta som man måste lyssna på.

Ramones tillhör musikvärldens viktigaste band. Flera av bandmedlemmarna (alla som var med i originaluppställningen) har gått bort, men vi får i alla fall en liten dos av Ramones när basisten (under åren 1989 till 1996) från det legendariska bandet, CJ Ramones, släpper nytt. Vi får American beaty som är CJ Ramones tredje soloplatta.

Vi får tolv låtar.

 1. Let’s go
 2. Yeah yeah yeah
 3. You’ll never make me believe
 4. Before the lights go out
 5. Girlfriend in a graveyard
 6. Tommy’s gone
 7. Run around
 8. Steady as she goes
 9. Without you
 10. Be a good girl
 11. Moral to the story
 12. Pony

Om Ramones hade funnits än i dag så hade de säkert låtit mer punkigt är vad CJ Ramone gör. Missuppfatta mig rätt nu. American beauty är en kalasplatta, men soundet låter lite som om The Beach Boys har snubblat in på punkrock. Nu gillar jag CJ Ramones texter väldigt mycket mer än Surfin’ USA och allt vad låtarna hette.

CJ Ramones ger oss punkrock/poppunk och han skickar ut Let’s go som inledningsspår på American beauty.

Med den låten så vet du vad du får. Det är ett gott gung, det är en refräng som sätter sig direkt … det är somrig punkrock ’n’ roll med små popdoser. CJ Ramones får ihop punk med lite söt romantik … det blir bra så in i helsike!

Visst, CJ Ramone själv kommer kanske inte upp i Ramones höjder, men det kan man väl knappast heller begära?

En låt som man inte får missa är den känslosamma Tommy’s gone som är dedikerad till Tommy Ramone, den senast fallna originalmedlemmen i Ramones.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

1 Comment

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Oj, vilket gott drag från Booze & Glory

Nästa inlägg

We're f**ked, DM!

Senaste om CJ Ramone