En alldeles lysande platta från The Drowns

Gillar du det som Chuck Ragan har gjort?

Gillar du punk?

Ja, då har du en platta här som du bara måste ge en chans: The Drowns Under tension.

5/5

Artist:
THE DROWNS
Albumtitel:
UNDER TENSION
År:
2020
Genre:
PUNK
Skivbolag:
PIRATES PRESS RECORDS

Seattle-punkrock/oi!-bandet The Drowns släppte sin debutplatta View from the bottom under 2018.

I början av 2020 var det dags för Under tension att se dagens ljus och har du missat denna platta så … ja, grattis! Då har du något alldeles fantastiskt bra att dra i gång här!

 1. Black lung
 2. Them rats
 3. Wolves on the throne
 4. Hold fast
 5. One more pint
 6. Demons
 7. Wastin’ time
 8. Cue the violins
 9. The harder they come
 10. The unknown
 11. Battery street

Det är ilsket och energiskt. Det är snabbt och tungt, men The Drowns glömmer aldrig bort det melodiösa och då blir det samtidigt smått catchigt och man behöver liksom inte mer än en enda lyssning för att fastna i det.

Och man behöver inte komma längre in än till andraspåret på plattan för att komma på sig själv med att både vrida upp volymen och ta något snett danssteg … vilket gung The Drowns bjuder på alltså!

De här före detta medlemmarna i The Shell Corporation, Success, Time Again och The Briggs vet onkelingen hur man ska slipa till några vassa punkrocklåtar. De har gjort det tillsammans med ingen annan är producenten Ted Hutt (Dropkick Murphys, The Gaslight Anthem, Flogging Molly, Street Dogs).

Det är The Drowns egna låtar, men de har även plats för en cover av Jimmy Cliffs reggaeklassiker The harder they come. Man överdriver inte om man säger att The Drown gör om den låten till något helt annat …

Topp tre? Wolves on the throne, Them rats och Black lung … och Battery street.

”Kom så ska vi-skåla”-låten One more pint är inte dum den heller. Det är det faktiskt inte någon låt på plattan som är. Under tension är helt enkelt en framtida punkklassiker.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

1 Comment

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Nytt album och en ny pärla från One Desire

Nästa inlägg

The Kooks fantastiska låt fixar humöret