Crash Nomada - Crash Nomada
4/5
Artist:
Crash Nomada
Album:
Crash Nomada
År:
2018
Genre:
Punk
Bolag:
Transnational Records

Crash Nomada – tyngre och mörkare än någonsin

De har gjort låtar på både svenska och engelska.

När Crash Nomada nu släpper sitt självbetitlade album väljer de det svenska spåret – och då blir det kalasbra!

Stockholmsbandet Crash Nomada hade tidigare mest gjort låtar på engelska, men när de släppte singeln Ljuset som du sökte 2016, som handlar om konstnären och mystikern Ivan Aguélis dramatiska liv, valde de att köra på svenska och det var rena smockan när man hörde den första gången. Det är fortfarande en smått magisk låt.

Nu, när de släpper sitt andra album, kör de vidare på det svenska spåret.

  1. Tusen sånger
  2. Någon form av svar
  3. Cuatro caminos
  4. Stenålderssjäl
  5. Ljuset som du sökte
  6. Mörk europeisk himmel
  7. Ingenting är sant
  8. Det här är ditt liv
  9. Mälaren
  10. Bomullskrona

På plattan tar tre singlar plats: Ljuset som du sökte, Mälaren och Mörk europeisk himmel. Det är starka låtar. Det är mycket bra låtar.

Crash Nomadas blandning av punk och folkmusik, från olika delar av världen, låter stundtals fantastiskt bra.

En annan har alltid haft svårt för österländska toner. Det fungerar liksom inte när man vill ha klassisk punk eller rock ’n’ roll. Crash Nomada får dock en att ändra på sig … och det trodde man faktiskt inte att något band på den här planeten skulle kunna fixa. Inte någonsin.

Men Crash Nomada håller det på en bra nivå. Det är en del österländska toner, men de vrider över det åt punk- och rockhållet – och det är absolut mer av den varan. Dra bara i gång Någon form av svar så är du med.

Crash Nomada låter också tyngre och mörkare än någonsin och de ger oss texter som skär rakt igenom samtiden och historien.

Så här skriver bandet i ett pressutskick:

Singeln Under en mörk europeisk himmel blickar ut över en splittrad kontinent, men knyter även an till vårt gemensamma arv och ansvar i världen.

Cuatro Caminos handlar om sångaren Ragnar Beys år som gatumusiker i Europa och de människor han levt och spelat med. Stenålderssjäl ifrågasätter varför vi överhuvudtaget lämnade savannen.

Crash Nomadas musik, där vi bland annat får gitarr, fiol och dragspel, hamnar i samma fack där Thåström, Imperiet och MÄBE finns. Då kan man räkna med att det låter bra och att det här är en mycket stark platta som innehåller låtar som är inspelade live i studion.

Topp tre från albumet? Ljuset som du sökte, Mörk europeisk himmel och Cuatro caminos.

Skivan släpps i morgon den 9 november 2018 på Transnational Records.

 

 

 

 

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

1 Comment

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Nordic Union - Second Coming
Föregående inlägg

Nordic Union är tillbaka med andra plattan

Nomy - House Of The Rising Sun
Nästa inlägg

En amerikansk folksång i Nomy-tappning - del 2 …

Senaste om Crash Nomada