5/5
Artist:
Crash Nomada
Album:
Ljuset som du sökte (Singel)
År:
2016
Genre:
Punk
Bolag:
Transnational Records

Crash Nomada på svenska … lysande!

För någon månad sedan släppte Crash Nomada singeln Ljuset som du sökte. Det är folkmusik och punk i en perfekt blandning.

Det är en löjligt bra låt!

Gillar du Imperiet? Thåström? Då kan Crash Nomadas senaste singel absolut vara något för dig. Den bör i och för sig vara något för alla …

Stockholmsbandet Crash Nomada har mest släppt låtar på engelska, men på den senaste singeln valde de att köra på svenska. Ett klokt val för detta är en låt utöver det vanliga. Den kanske är lite lugnare och det är kanske lite mer folkrock över den än det Crash Nomada brukar göra, men resultatet blir riktigt bra.

Det är ett jäkla gung och refrängen sitter som en smäck. Vilken låt!

Det är en sådan där låt som man inte kan sluta lyssna på. Den hinner knappt snurra slut förrän det är dags att dra i gång den igen.

Idén till Ljuset du sökte fick Ragnar Bey när han läste en bok på gymnasiet. Boken var Ivan Aguéli, en roman om frihet och Bey ville skriva en låt om konstnären. 20 år senare finns låten att lyssna på.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

3 Comments

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Är detta en ny hit med Darius Rucker?

Nästa inlägg

Gammalt är äldst och bäst

Senaste om Crash Nomada