Här är en ny fantastisk singel från evelyne

evelyne är det svenska bandet som gång på gång släpper kanonlåtar.

Nu är det dags igen.

Vi får singeln Delar av min verklighet – och det är verkligen en låt som hamnar under listan på missa inte-låtar!

4/5

Artist:
EVELYNE
Albumtitel:
DELAR AV MIN VERKLIGHET
År:
2020
Genre:
INDIE, ROCK
Skivbolag:
COMEDIA

evelyne har på något år växt till ett svensk favoritband här hemma. De imponerar gång på gång och varje släpp de bjuder på gör att man mest undrar hur det är möjligt att de ännu inte har fått sitt stora genombrott. Jag menar att om man kan lyssna på Kent, Lars Winnerbäck eller Håkan Hellström så kan man definitivt dra i gång detta också. evelyne är lika bra som de stora banden och artisterna.

För att tala klarspråk så är evelyne till och med skitbra. De var det redan med EP:n som de släppte under 2019. De var det med singeln Dom vi är som de släppte för fyra månader sedan.

De är det återigen med den nya låten Delar av min verklighet. Och det är ett evelyne som man känner igen. Det är deras gitarrbaserade indierock med sköna melodier. Denna gång ger Mönsteråsbandet plats för lite mer piano – och räkna med att evelyne levererar så här också.

Nu blir det dessutom en vemodig låt där evelyne undrar vad som händer med vår framtid. Det är en ganska soft låt, men evelyne lägger på mer och mer ljud i den och till slut blir det en ganska mäktig sak där man sjunger med i ”Vad hände med vår framtid // Det var ju du som sa för alltid // Och med lögner bakom din rygg går du ensam.”

Det är dessutom en låt som växer och växer. Den är bra redan efter 15 sekunder, men efter fem lyssningar där man verkligen lyssnar på texten så är man helsåld.

evelynes första fullängdare släpps den 23 oktober. Det ser jag redan fram emot. Någonting säger mig att det kommer bli ett makalöst album.

evelyne
Alfred Ekwall
(sång)
Jacob Gustafsson (gitarr)
Fredrik Jonsson (gitarr)
Kalle Ahlqvist (bas)
William Ekwall (trummor)

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

1 Comment

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Nostalgifredag med Noice!

Nästa inlägg

Livet är underbart med Junior Brielle

Senaste om evelyne