En härlig indiepopplatta av Jonas Lundqvist

Jonas Lundqvist släpper ett nytt album.

Och Dubbla fantasier är en härlig indiepopplatta som fastnar direkt.

4/5

Artist:
JONAS LUNDQVIST
Albumtitel:
DUBBLA FANTASIER
År:
2020
Genre:
INDIE, POP
Skivbolag:
GIBBON

Jonas Lundqvist – ni vet tennistränaren i TK Örnen i Stockholm och trummisen i Bad Cash Quartet som återförenades i fjol? – är tillbaka med ny musik och uppföljaren till det härliga albumet Affärer (2018).

Det blir tio sköna indiepopspår.

  1. Vinnarliv
  2. Dubbla fantasier
  3. Utan vittne
  4. Hela himlen
  5. Trevligt väder
  6. Det du vill ha
  7. Så vacker gjort
  8. Ring av eld
  9. Låter hela dagen gå
  10. Badbyxor

Alltså, gillar du Lundqvists förra platta eller gillar du helt enkelt svenskspråkigt indiepop så är detta något som du bör fastna för så fort du hör refrängen i Vinnarliv. Det är så skönt att höra och det är så härligt avslappnat och trallvänligt plus att vi får Lundqvists lika härliga texter. Man vet aldrig vad som kan hända i dem … det är liksom både humor och allvar – det är glatt och melankoliskt – och det är därför man mest sitter och ler när man hör Jonas Lundqvist köra sina låtar.

Ja, om du vill vara mig så kom och ta över
I mig finns ingenting som du behöver

Jonas Lundqvist på Trevligt väder

Hela albumet är fullmatat med charmiga låtar som verkligen gör sig i höstmörkret. Det är något speciellt med att dra i gång en sådan här platta en sen höstnatt när man är ute på en promenad. Det är ingenting som stör och man kan helt och fullt lyssna på vad Jonas Lundqvist vill berätta.

Topp tre … får bli topp fem! Vinnarliv, Dubbla fantasier, Det du vill ha (som Lundqvist gör tillsammans med Eva Dahlgren), Hela himlen och Så vackert gjort.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Dante Hart går i pappas fotspår ...

Nästa inlägg

Kristofer Åström ger oss mer vemod med Hard times

Senaste om Jonas Lundqvist