Kristofer Åström ger oss mer vemod med Hard times

Letar du efter en känslosam platta som är fylld med vemod? Då behöver du inte leta mer.

Det är bara till att dra i gång Kristofer Åströms nya album Hard times.

4/5

Artist:
KRISTOFER ÅSTRÖM
Albumtitel:
HARD TIMES
År:
2020
Genre:
FOLK, ROCK
Skivbolag:
STARTRACKS, PLAYGROUND MUSIC

Kristofer Åström har under många år varit en hyllad singer-songwriter. Han har en bakgrund som sångare i Fireside, men Åström har under lite drygt 20 år släppt soloalbum.

Där har han valt att köra på någon akustisk rock, folkrock och country. Det är dessutom vemod i låtarna som har har gett oss – och ger oss fortfarande.

  1. Inbetweener
  2. In the daylight
  3. Our thing
  4. Another love
  5. What’s dangerous
  6. And then she moved on
  7. Nowhere in sight
  8. Night owl

Kristofer Åström gör detta fruktansvärt bra. Den här vemodiga musiken, den lika vemodiga sången och texterna … det känns lika vemodigt som att gå på en promenad i sin ensamhet en regnig novembernatt.

Man fastnar väldigt lätt i detta och man vill verkligen inte missa någonting. Första gången plattan fick gå i gång hann inte ens Inbetween få snurra i mål innan det var dags att börja om och lite så är det i låt efter låt. Man vill verkligen höra allting.

Då blir det en platta som är väldigt bra redan efter en spelning, men den är ännu bättre efter tio lyssningar. Ja, då är detta på snudd strålande.

Åström bjuder dessutom på lite varierade låtar. Det är någon låt som är lite mer country och någon annan är mer rock, men den röda tråden i detta är den vemodiga känslan som alla låtar skickar ut.

Topp tre? What’s dangerous, In betweener och Our thing. Det är de låtarna just nu. Något säger mig att det inte alls är säkert att det kommer att vara samma trio om två månader …

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

En härlig indiepopplatta av Jonas Lundqvist

Nästa inlägg

Ny singel från det grymma synthgänget Kite

Senaste om Kristofer Åström