Ny singel från det grymma synthgänget Kite

Varför inte testa lite grymt skön synthmusik så här på kvällen?

Det är Kite som släpper singeln Hand out the drugs tillsammans med Blanck Mass.

4/5

Artist:
KITE
Albumtitel:
HAND OUT THE DRUGS (SINGEL)
År:
2020
Genre:
ELEKTRONISKT, SYNTHPOP
Skivbolag:
ASTRONAUT RECORDINGS

Kite är Nicklas Stenemo (The Mo, Melody Club) och Christian Berg (Yvonne, Strip Music, The April Tears). Den här duon har släppt sex EP:s sedan de drog i gång 2008.

  • Kite (2008)
  • Kite II (2009)
  • Kite III (2010)
  • Kite IV (2011)
  • Kite V (2013)
  • Kite VI (2015)

Kite har hela tiden valt att släppa singlar och EP-skivor. Någon fullängdare har de ännu inte gjort vilket en annan kan tycka är synd. EP är lite för lite … fast man får ändå ge Kite kredd för det som de har släppt är bra hela vägen.

Nu är de tillbaka med en singel och då samarbetar Kite med Blanck Mass som är ett elektroniskt soloprojekt av Benjamin John Power (Fuck Buttons). De har samarbetat tidigare på såväl Teenage bliss som Bowie ’95.

Och det här gänget skapar magi!

Hand out the drugs är en ganska mörk och skön synthlåt som dessutom skickar ut både indie- och punkvibbar. Det låter faktiskt grymt bra och den som gillar Deportees bör nog kolla upp detta så fort som möjligt.

Hand out the drugs är en låt som får oss att börja drömma om en tid efter covid-19-pandemin. Det är tid att ”hand out the drugs” så att allt kan bli normalt igen …

Hand out the drugs
The city is hurting
If only for a while
Make us come alive

There’s no control
Of people’s longing
But we do what we’re told
Pressed down in a hole

Kite

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Kristofer Åström ger oss mer vemod med Hard times

Nästa inlägg

Originalet vinner alltid … eller? Del 3