Här är en fin synthpopballad med Lake Omne

Här kommer en jättefin synthpopballad.

Det är svenska Lake Omne som ger oss Crossroads.

4/5

Artist:
LAKE OMNE
Albumtitel:
CROSSROADS (SINGEL)
År:
2021
Genre:
ELEKTRONISKT, SYNTHPOP
Skivbolag:
WEST SIDE FABRICATION, X5 MUSIC GROUP

Lake Omne är brödraduon Mattias Nätterlund och Alexander Nätterlund som kommer från Örebro. Det är de själva som gör text, musik och produktion. Till låten Crossroads har de tagit hjälp av Joakim Styrén som har fixat mixningen.

För en annan blir Crossroads den första låt som man hör med Lake Omne – men herre jösses så bra det låter!

Crossroads är en låt om uppbrott, i en tid som var minst sagt kaotisk för båda i bandet. Men även tiden efter och strävan att finna ljuset och glädjen med livet igen. Låten skrevs under en semesterutflykt till Höga Kusten, en resa som både var en flykt och en längtan efter lugn och ro.

Ur pressmeddelandet inför singelsläppet

Det är verkligen en fin låt som Lake Omne ger oss och den som lyssnade på synthpop på 1980- och 1990-talet lär gilla detta. Det är ganska soft synth, lite mörkare synth med en del indievibbar. Låten är lugn och man fastnar redan efter en lyssning.

Hur ska man beskriva det … som en blandning av Deportees och Spandau Ballet? Äh, jag vet inte … lyssna!

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Ny platta och mer glamrock från Starmen

Nästa inlägg

En skön indierockplatta av Sydney Sprague