Ångestfyllt och melankoliskt av Thomas Stenström

Thomas Stenström är framme vid sin fjärde fullängdare.

Det är också hans mest jämna och ångestfyllda platta – och därmed även det bästa som han har gjort.

4/5

Artist:
THOMAS STENSTRÖM
Album:
DREAMER
År:
2019
Genre:
POP
Skivbolag:
KORPSTADEN PRODUKTION, SONY MUSIC

Thomas Stenström släppte sitt debutalbum Nåt annat, nån annanstans under 2012. Det var dock två år senare med singeln Slå mig hårt i ansiktet som han slog igenom stort.

 • Nåt annat, nån annanstans (2012)
 • Fulkultur (2014)
 • Rör inte min kompis! (2017)
 • Dreamer (2019)

Att Stenström kan skriva bra poplåtar råder det knappast något tvivel om. På Varenda platta som har har släppt finns det riktigt bra låtar. Det finns till och med gott om bra låtar, men plattorna är ojämna. Så har det varit sedan starten. Fast man har väl egentligen mesta bara väntat på att han ska få till den där fullträffen där det är bra från början till slut.

Nu är vi där!

Dreamer är bra hela vägen. Här finns inga utfyllnadslåtar utan det är verkligen bra hela vägen – även om Dreamer bara är 70 sekunder lång och sistaspåret även det är … speciellt.

 1. Blåjeans
 2. Aldrig vågat
 3. Nån annan
 4. Himlen kan vänta
 5. Sena sommarnätter
 6. När jag går med dig
 7. Dreamer
 8. Resten av ditt liv
 9. Det blir bättre snart

Det är en Stenström som man känner igen. Det är Stenström-pop. Det känns dock mer melankolist och ångestfyllt än någonsin tidigare. Lyssnar man på texterna så börjar man väl inte direkt dansa fram längs Ronnebygatan.

Det börjar redan med den alldeles magiska Blåjeans. Det är en alldeles fantastisk Stenström-låt och den som gillar det han har gjort tidigare lär älska det här. När nästa spår är Aldrig vågat – vilken känsla det är i den! – så är man helsåld.

Jag tappade oss nånstans där på vägen
Mellan festerna och nätternas brus
Trodde aldrig att du skulle komma över mig
Du är över mig nu

Jag vet jag sa att ville vara ensam
Fast jag ville vara ensam med dig
När vi träffades på klubben så ljög jag att allt var okej
Är det för sent att ändra sig?

Två spår.

Två magiska spår.

Två melankoliska spår.

Och det fortsätter så. Stenström har liksom inga planer på att göra lyssnaren på gott humör. Det ska vara ångestfyllt – och det ser han definitivt till att det blir. Vem mår bra att att få höra: ”Om du går nu så kom aldrig tillbaks” som Stenström sjunger i Nån annan?

Det finns faktiskt ingenting att ifrågasätta denna gång. Fast allt är inte nattsvart på albumet för det blir ju bättre snart …

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

1 Comment

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

En riktigt fet platta från Mustasch

Nästa inlägg

En stentung platta med Raised Fist

Senaste om Thomas Stenström