4/5
Artist:
The Red Fuze
Album:
Hollywood (EP)
År:
2016
Genre:
Rock
Bolag:
The Red Fuze

The Red Fuze leker med gammalt & nytt

Det är garagerock och blues med en modern touch.

Det är småstökigt och melodiöst.

Det är The Red Fuze som har släppt Hollywood.

The Red Fuze är ett garagerock-bluesband från Sverige. Tvåmannabandet, som består av Randy Wild och Raimond Raio Geezer, lirar en jäkligt skön rock där de leker med det gamla och nya, med blues och garagerock. Det blir rock ’n’ roll som sätter sig direkt.

Hollywood är The Red Fuzes tredje EP. Titelspåret sticker ut lite extra. Det är helt enkelt en fantastisk låt där det kanske är mer garagerock och modern rock än blues. Det är ganska soft samtidigt som det är småstökigt. Lägg till en suverän refräng och du har en kalaslåt. Det är utan minsta tvekan en fem plus-låt!

Det blir lite mer blues, kanske lite mer åt The White Stripes-hållet med Black pistol. Det gungar fortfarande lika gott.

Två spår in på EP:n så är kan man börja fundera över hur fasiken man kan ha missat detta band? Det här är bra alltså. Riktigt bra.

EP:n fortsätter med samma stökigt sköna gitarrsound. Vi får ytterligare tre låtar:

  • Dirty mechanic
  • Rain on me
  • Monster

Alla är bra. Har du inte koll på The Red Fuze så är det det dags att lyssna in sig nu. Och det fina med detta rockband är att ju mer du lyssnar, desto bättre blir det.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

1 Comment

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Äntligen lite nytt från Ryan Adams

Nästa inlägg

Mikäel river barriärer

Senaste om The Red Fuze