Door 964 presenterar sig med albumet C.O.T.D.

En ny grupp.

En ny platta.

Door 964 presenterar sig med C.O.T.D.

4/5

Artist:
DOOR 964
Albumtitel:
C.O.T.D.
År:
2021

Genre:
HÅRDROCK

Skivbolag:
SOUNDMIX OY

Door 964 kommer från Oulu, Finland, och med tanke på att One Desire också kommer från vårt grannland så är det väl klart att man blir nyfiken på detta nya band som även dem bjuder på melodisk hårdrock.

Fast det är väl lite där som likheterna med banden stannar … förutom att båda är bra då, alltså.

  1. Fire at will
  2. Once again
  3. C.O.T.D.
  4. Face to face
  5. Wings
  6. W.T.L.K.
  7. Childhood heroes
  8. Collide

C.O.T.D. är onekligen ett himla bra sätt för Door 964 att presentera sig på. Det är åtta bra melodiska hårdrockslåtar. Det är knappast stentungt, men det är inte heller AOR utan då lutar det mer över åt det lite tyngre hållet.

Det är inte heller som så att Door 964 försöker återuppfinna hjulet. Det gör helt enkelt rock ’n’ roll på samma sätt som väldigt många band har gjort före dem.

It’s all based sincerely traditional melodic rock goodies.

Sami Huotari

Fast … man kan ju aldrig få nog av bra hårdrockslåtar så visst finns det plats för Door 964 också.

Door 964 inleder albumet med att ge oss Fire att will. Det är småtungt, melodiskt och catchigt samtidigt som man får en del retrovibbar. Once again går i samma spår. Även det är en riktigt bra låt.

Med C.O.T.D. blir det ännu mer retrovibbar och man kan nästan tro att man har dragit i gång en hårdrocksplatta från 1980-talet … Sedan flyter det på och Door 964 ger oss låt efter låt som låter väldigt bra. Det är en platta som håller en jämn och hög klass. Det är småtungt, melodiskt och catchigt.

Men det är en låt som man fastnar lite extra för. Eller lite … Sistaspåret World collide är magnifikt! Door 964 avslutar sitt debutalbum med en powerballad som gör att man mest utbrister ett ”Wow!” Den där akustiska gitarren, refrängen och Sami Huotaris röst gör att den låten kommer att bli en klassiker.

Door 964
Sami Huotari
(sång, bas)
Risto Silenius (gitarr)
Mika Pohjola (keyboards)
Matti Torro (trummor)

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Paradiset Blues ser till att humöret kommer på topp

Nästa inlägg

50 dagar senare - en helt ny platta med The Alarm