Nytt album och en ny pärla från One Desire

One Desire kom lite från ingenstans 2017.

Nu är succébandet tillbaka med en ny platta.

Vi får en ny melodiös hårdrockspärla i Midnight empire.

4/5

Artist:
ONE DESIRE
Albumtitel:
MIDNIGHT EMPIRE
År:
2020
Genre:
ROCK, HÅRDROCK
Skivbolag:
FRONTIERS MUSIC S.R.L.

Då för tre år sedan hade man inte någon som helst koll på One Desire som i stället fick presentera sig med sin självbetitlade debutplatta och den är något i hästväg. Det albumet tillhör de bästa albumsläppen 2017 så förhoppningarna om något liknande från det finska melodiösa hårdrocksbandet finns givetvis där på förhand.

  1. Shadowman
  2. After you’re gone
  3. Down and dirty
  4. Godsent extasy
  5. Through the fire
  6. Heroes
  7. Rio
  8. Battlefield of love
  9. Killer queen
  10. Only when I breathe

One Desire, som bildades 2012 och som har haft nuvarande line-up sedan 2016, fortsätter där de slutade med debutplattan. Med andra ord är det ett One Desire som man känner igen. Det är melodisk hårdrock som rör sig från att vara mer åt AOR-hållet till att vara klart tyngre.

Det är klockren sång, stora refränger, sköna melodier och snygga gitarrriff. Ja, som sagt, det är det One Desire – som sedan debuten har hunnit med att turnera tillsammans med såväl Eclipse som H.E.A.T – som man lärde känna för tre år sedan.

Den enda skillnaden är väl att här finns inte någon given hit. Här finns inte en ny Hurt – fast det är inte så jäkla lätt att snickra ihop en sådan låt hur som helst. Den har ju runt tre miljoner streams på Spotify …

Men bara för att en sådan låt saknas så säger det inte att plattan inte är bra för det.

Det är den.

Det är en skitbra platta återigen. Det är en jämn och hög nivå på låtarna rakt igenom hela albumet. One Desire har återigen gjort en klassplatta och för den som gillar melodiös hårdrock är det ett måste!

Topp tre får bli topp fem … Battlefield of love, After you’re gone, Heroes, Godsent extasy och Shadowman.

One Desire
André Linman
(sång)
Jimmy Westerlund (gitarr)
Jonas Kuhlberg (bas)
Ossi Sivula (trummor)

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

1 Comment

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Här är en video med 50 låtar på tre minuter ...

Nästa inlägg

En alldeles lysande platta från The Drowns

Senaste om One Desire