Holly Humberstone – ett nytt stjärnskott

Holly Humberstone är ett ganska nytt namn på musikhimlen.

Räkna med att brittiskan kommer att bli en stjärna …

4/5

Artist:
HOLLY HUMBERSTONE
Albumtitel:
THE WALLS ARE WAY TO THIN (EP) (2021)
År:
2021
Genre:
INDIE, ROCK
Skivbolag:
UNIVERSAL MUSIC, DARKROOM, INTERSCOPE

Det var i början av förra året som 21-åriga Holly Humberstone släppte sin debutsingel Deep end. Hon fyllde sedan på med ytterligare singelsläpp och i augusti samma år släppte Humberstone sin första EP, Falling asleep at the wheel.

En ny oerhört spännande artist hade presenterat sig.

Och nu är det dags för en ny EP från stjärnskottet som bara måste ha en lysande framtid för sig för de här låtarna – både de nya och de gamla – som hon har gett oss … ja, de är smått otroligt bra.

  1. Haunted house
  2. The walls are way too thin
  3. Please don’t leave just yet
  4. Thursday
  5. Scarlett
  6. Friendly fire

Humberstone, som tidigare i år landade ett skivkontrakt hos Polydor Records och Darkroom/Interscope Records, ger oss lite mörk modern indierock/alternativ rock. När man hör detta så kommer man att tänka på Linn Koch-Emmery även om de inte låter likadant – Humberstone har lite mer folk-känsla i sina låtar. De två tjejerna hamnar i alla fall i samma fack och det är två alldeles underbara artister som vi har här.

Det är sex fantastiska låtar på The walls are way to thin och här finns exempelvis singeln Scarlett – som tillhör det absolut bästa som har släppts under 2021.

Det är intimt, lite mörkt, men ändå med ett varmt gung och med en härlig refräng. Texten, som har lite humor i sig trots allt, handlar om en nära väns spruckna relation.

’Cause I cried all the summer away
Oh, you left me waiting on a heartbreak
I just cried all the summer away
Now, I’m drunk and screaming your namе
Oh, oh, oh, oh
And I will show myself out
Oh, oh, oh
I know I adore you
I don’t need you now

Holly Humberstone

The walls are too thin, även den släppt som singel, är även den ganska varm. Det är mer popkänsla i titelspåret och det låter hur bra som helst. Det är fasiken rena giftet är höra detta!

Please don’t leave yet – japp, det är en singel också – är en lugn låt där Humberstone sjunger om en förlorad kärlek som hon inte längre behöver … eller? Det är en sådan där slow burner som bara växer och växer.

Även Haunted hose är en lugn låt. Här är det Humberstone som gör en pianodriven ballad.

Det ger oss två nya låtar: Thursday och Friendly fire. Thursday är en lite lugnare låt medan Friendly fire bjuder på ett mellantempo – och den sistnämnda är en riktigt skön sak där Humberstone tittar på en sprucken romans.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Lite annorlunda - och makalöst bra av Thåström

Nästa inlägg

Vackert och mörkt när Dave Gahan gör en coversplatta

Senaste om Holly Humberstone