Nu blir det mer av allt med Transatlantic Radio

Sommaren börjar dra sina sista andetag.

Vad passar då bättre än att dra i gång lite härlig AOR?

Då blir det Transatlantic Radio som har släppt singeln Against all the odds.

4/5

Artist:
TRANSATLANTIC RADIO
Albumtitel:
AGAINST ALL THE ODDS (SINGEL)
Genre:
AOR
År:
2023
Skivbolag:
4040677 RECORDS DK

Det var för drygt ett år sedan som Transatlantic Radio dök upp i musikvärlden. Det var då Karlskronasonen och basisten, som sedan många år bor i USA, Victor Brodén bestämde sig för att dra ett nytt musikprojekt där det skulle göras klassisk AOR.

Han gjorde det tillsammans med gitarristen R.J. Ronquillo, keyboardisten Fred Kron, trummisen Chris Reeve samt ytterligare en Karlskronason – sångaren Mattias Osbäck.

De släppte den härliga debutsingeln That’s what you get (for fallin’ in love) förra sommaren och fyllde sedan på med singeln The good times – och nu – äntligen! – är det dags för låt nummer tre för det här bandet som bjuder på klassisk AOR. De ger oss Against all the odds.

Against all the ddds has more guitars, more background vocals, more modulations and more romance novel AOR than you can shake a stick at, because in the words of the great Yngwie Malmsteen “more is more!!” This is for all the lovers who are scared to jump in with both feet first cause some of your exes sucked a$$!

Transatlantic Radio på sin Facebooksida

Och det låter så jävla bra! Låten börjar med ett gitarrsound och sedan blir det tyst. Det gör det en gång till. En gitarr och tyst. Det är en jävla teaser – för man hinner verkligen tänka att ”det här låter fan himla bra!”

Sedan drar låten i gång. Det är lite soft och somrig AOR. Låten byggs sedan upp och upp och upp innan allting bryter ut i en grymt skön refräng där Mattias Osbäcks röst fungerar perfekt. Det är en ultracatchig refräng! Försök stå emot den säger jag … världsklass! Refrängen fastnar direkt och man är verkligen helsåld. Wow! Sedan finns ju gitarrerna, keyboardslingorna och den makalösa rytmsektionen … wow igen! Och det är verkligen mycket av allt – som dessutom har blivit dränkt i 1980-talet. Sicken fin låt!

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Äntligen - en ny platta med Matchbox Twenty

Nästa inlägg

En lysande platta av Spanish Love Songs - igen!

Senaste om Transatlantic Radio