Sister Hazel släpper fjärde EP:n i sin serie

Sister Hazel är framme vid sin fjärde och sista EP i sin elementserie.

Vi får sjuspårsplattan Earth.

Och herre jösses! Det låter grymt bra!

5/5

Artist:
SISTER HAZEL
Album:
EARTH (EP)
År:
2019
Genre:
ROCK
Skivbolag:
CROAKIN’ POET RECORDS

När Sister Hazel släppte EP:n Fire i denna serie trodde man nog att de hade peakat. Den är så bra att det liksom knappast kändes som om det fanns någon mening att ens försöka göra något liknande.

Fast där hade man tokfel!

Earth, som blir det det sista släppet i elementserien har föregåtts av Fire (2019), Water (2018) och Wind (2018), är precis lika bra som det förra släppet.

Det amerikanska alternativa rockbandet, som blandar southern rock, folkrock, janglepop, country och klassisk rock ’n’ roll, låter lika bra som de gjorde under 1990-talet!

  1. Raising a rookie
  2. I don’t do well alone
  3. Slow lightning
  4. Memphis rain
  5. Good for you
  6. Follow the river
  7. Elements IV (Remembering me)

Plattan inleds med Raising a rookie, som de skrev tillsammans med Darius Rucker, och man är fast direkt. När man sedan får I don’t do well alone och går det rysningar genom kroppen.

Det här är låtar som får en att börja tänka Sister Hazels kanonalbum … Somewhere more familiar – och då kan ni räkna med att det är klass!

Sedan fyller Sister Hazel på med Slow lightening, en låt om att kärleken lyser upp vägen du går på. Den otroligt känslosamma Memphis rain berättar en historia om att lämna på ett fint sätt. Good for you är en låt om att våga ta tag i saker och ting och gå vidare och sedan är det Elements IV (Remeber me) som får summera allting – och det är bara till att tacka Sister Hazel för ännu en kanonplatta.

Sister Hazel
Ken Block (sång, gitarr)
Jett Beres (bas)
Andrew Copeland (gitarr)
Ryan Newell (gitarr)
Mark Trojanowski (trummor)

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

1 Comment

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

The Menzingers gör en av årets bästa plattor!

Nästa inlägg

Ett spännande albumsläpp av Henning

Senaste om Sister Hazel