Solo-Kapten Grå bjuder på akustisk rock

Till vardags finns Kapten Grå i Lastkaj 14.

När han nu släpper soloplattan 80-talets barn och föräldrar är punken utbytt mot akustisk rock – och detta vill du inte missa!

4/5

Artist:
KAPTEN GRÅ
Albumtitel:
80-TALETS BARN OCH FÖRÄLDRAR
År:
2020
Genre:
ROCK
Skivbolag:
SECOND CLASS KIDS RECORDS

När du drar i gång Kapten Grås album 80-talets barn och föräldrar kan du egentligen glömma allt som har med Lastkaj 14 att göra. Du kan liksom glömma allt som har med svensk trallpunk att göra.

Det låter ju lite tråkigt och när man läser det där så är det väl självklart att man känner en liten besvikelse på förhand … men glöm det! Det är det inte!

Kapten Grå (Markus Johansson Malmström) gör något annat och det låter bra. Ja, det låter riktigt bra när det blir någon vemodig akustisk rock/indierock.

  1. Morkarlbyskolan 03.24
  2. Punk’s not dead
  3. Avstigning för samtliga
  4. Bakaträdens dal
  5. Du & jag
  6. 107 (Sollerön bound)
  7. Jag vet att du har glömt mig nu
  8. Till en vän
  9. … och syrenerna blommar för tystnaden
  10. I natt

Redan med Morkarlbyskolan 03.24 får man det melakoliska, det lågmälda och det vemodiga som är Kapten Grå solo. Samtidigt är det sköna och mjuka melodier med texter som man verkligen vill följa med i.

Alla vänner jag har kvar
Kommer att flytta eller dö

Kapten Grå

Det är som Kapten Grå skriver på sin Facebook-sida. Det är ”en cocktail av tonårsromantik, självhat och dödsångest.” Och det är något som i alla fall inte jag kan motstå …

Albumet rymmer dessutom en cover. Kapten Grå gör Tysta Maris mästerliga låt I natt. Här känner man dock knappt igen den …

Topp tre? Jag vet att du har glömt mig nu, Avstigning för samtliga och Bakaträdens dal.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

1 Comment

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Ismael ger oss frustration, vanmakt och hopp

Nästa inlägg

Det är dags för Pierre Pettersson att solodebutera