Toby Hitchcock - Reckoning
4/5
Artist:
Toby Hitchcock
Album:
Reckoning
År:
2019
Genre:
Rock
Bolag:
Frontiers Music s.r.l.

Toby Hitchcock skickar ut soloplattan Reckoning

Pride Of Lions har tagit en kort paus.

Då passar sångaren Toby Hitchcock på att släppa en soloplatta – och det är en riktigt skön AOR-platta.

Det var när Pride Of Lions släppte sitt debutalbum som världen fick upp ögonen för den vassa sångaren Toby Hitchcock. Nu är dock mannen bakom bandet – Jim Peterik – upptagen med att göra ett nytt Jim Peterik’s World Stage-album.

Då skickar Hitchcock ut soloplattan Reckoning.

 1. No surrender
 2. Promise me
 3. Show me how to live
 4. Behind the lies
 5. Fighting for my life
 6. Serenity
 7. Queen Untouchable
 8. Gift of flight
 9. Don’t leave
 10. This is our world
 11. Someone like you

Inleder man en platta med en låt som heter No surrender så har man fångat min uppmärksamhet. Det känns som om bakom den titeln finns det alltid en bra låt. Det gör det här också.

Hitchcock levererar en melodiös hårdrocks-/AOR-låt som andas 1980-tal. Redan här förstår man varför Hitchcock jämförs med sångare som Bobby Kimball (Toto), Jimi Jamison (Survivor) och Lou Gramm (Foreigner). Och Hitchcock hör hemma i det sällskapet – för vilket pipa han ligger inne med.

Låtarna är så melodiösa att man knappt vet vart man ska ta vägen och för den som gillar band som Survivor, Journey, Foreigner och Pride Of Lions så är Hitchcocks andra soloplatta – den första är Mercury’s down – som att komma in i ett rum fullt med godsaker.

Det finns bara mycket bra låtar här. Och alla är lika melodiösa, alla doftar 1980-tal och alla har sköna gitarriff av Michael Palace. Dessutom bjuder Daniel Flores på keyboardsslingor som är minst lika sköna.

Givetvis får vi allt från snabba låtar till smäktande ballader. Då blir det här ett ruskigt bra album.

Topp tre? Promise me, No surrender och Don’t leave.

Reckoning släpptes i dag den 25 januari.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

1 Comment

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Lucer - Ghost Town
Föregående inlägg

Lucers platta är bra från början till slut

Lugnet - NBightwalker
Nästa inlägg

Högoktanig rock 'n' roll från Lugnet