Gathering Of Kings fortsätter att leverera

Det är dags för en ny singel från Gathering Of Kings.

Då blir det Tobias Jansson som tar hand som sången på From a whisper to a scream – och som vanligt får vi en kanonlåt.

4/5

Artist:
GATHERING OF KINGS
Album:
FROM A WHISPER TO A SCREAM (SINGEL)
År:
2020
Genre:
HÅRDROCK, AOR
Skivbolag:
GATHERING OF KINGS

Sedan tidigare har vi fått tre singlar från det kommande Gathering Of Kings-albumet.

Vi har fått Heaven on the run från superprojektet Gathering Of Kings – där line-uperna varierar i de olika låtarna och som man kanske skulle kunna jämföra med Tom Galleys Phenomena eller Tobias Sammets Avantasia. På den låten är det Rick Altzi som har hand om sången.

Den melodiösa hårdrock/AOR-pärlan följdes upp av Moonlight med GOK-debutanten Jonny Lindkvist bakom mikrofonen.

Singel nummer tre är Kiss from above som bjuder på ett gung som om det vore hämtat från en annan planet … För sången står Alexander Frisborg (Helldog). Frisborg och Victor Olsson är herrarna som har skrivit texten till den nya singeln From a whisper to a scream.

Och nu är det alltså Tobias Jansson som tar hand om sången. Fast Jansson (Saffire, ex-Evil Masquerade) är inte något nytt ansikte i Gatherings Of Kings. Han fanns redan med på den nästan osannolikt vassa debutplattan First mission.

Så här är hela line-upen för den nya låten: Tobias Jansson (sång), Victor Olsson (gitarr, bas, keyboards, bakgrundssång), Rick Altzi (bakgrundssång), Alexander Frisborg (bakgrundssång) och Jonas Källsbäck (trummor). När man ser det gänget … Är det någon som på allvar inte tror att det kommer att låta bra?

Denna gång börjar det med lite snygga keyboardslingor och då har Gathering Of Kings genast fångat uppmärksamheten. Sedan kommer det trummor, gitarrer, bas … ja, ni vet allting som hör till melodiös hårdrock/AOR.

Det är catchigt, men ändå ett lite småtungt sound. Sedan brister allting ut i en maffig refräng som gör att man mest vill brista ut i en allsång tillsammans med alla som finns i närheten. Sedan skadar det ju inte att man får ett blixterskönt gitarrsolo i låten heller.

Det var som väntat – Gathering Of Kings fortsätter att leverera och inte en enda gång har man blivit besviken på detta grymma projekt.

Man måste ge låtskrivaren Victor Olsson, som även har även Alexander Frisborg till sin hjälp, ett erkännande också. Duon skriver ju kanonlåtar på löpande band!

Ett erkännande förtjänar givetvis även initiativtagaren till projektet: Ron Dahlgren.

Så här ser låtlistan till Discovery ut:

 1. Starsleeper
 2. Riders of the light
 3. Heaven on the run
 4. December
 5. Highway to paradise
 6. The one that got away
 7. Lorelei
 8. Moonlight
 9. Revelation
 10. Kiss from above
 11. From a whisper to a scream
 12. Final hour

På det kommande albumet – Discovery – medverkar bland annat Rick Altzi (Masterplan), Jonny Lindkvist (Nocturnal Rites), Victor Olsson (Saffire), Nalle Påhlsson (Treat, Easy Action, Therion), Apollo Papathanasio (Spiritual Beggars, ex-Firewind), Tobias Jansson (Saffire), Efraim Larsson (Rydell & Quick, Streamline), Jonas Källsbäck (The Night Flight Orchestra) och Alexander Frisborg (Helldog).

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

The Rhymes ser till så att hela rummet gungar

Nästa inlägg

Broder Henrik Rapp håller sig kvar på idiotspåret ...

Senaste om Gathering Of Kings