Annersand - Dröm Baby Dröm
3/5
Artist:
Annersand
Album:
Dröm baby dröm
År:
2019
Genre:
Indie
Bolag:
ORD

Annersand soldebuterar med Dröm baby dröm

2017 inledde Annersand sin solosatsning.

Efter några singlar är han nu framme vid en skön milstople – debutalbumet Dröm baby dröm.

Annersand
Anton Annersand släpper en soloplatta. Foto: Pressbild

Anton Annersand var med och startade indierockbandet Molotov Jive, men det bandet lades ned efter en spelning i Umeå 2013.

Nu är Annersand tillbaka i centrum. Han är det som soloartist och han väljer att sjunga på svenska – och det gillar man! – när han ger oss plattan Dröm baby dröm.

  1. Dröm baby dröm
  2. Maria
  3. East River sover
  4. Aldrig nånsin
  5. Elvira Madigan
  6. Ladd
  7. Obsidian
  8. Inte i natt
  9. En sång när natten blir lång

Annersand er oss en maffig ljudbild i sin shoegaze/indierock/alternativa rock. Det är mycket! Det är mycket av allt!

Det är stökigt och såväl gitarr- som trumsoundet är tungt som fasiken. Det är ett lite dämpat och mörkt sound, men det går hem.

Så här säger Anton Annersand i ett pressutksick:

Som soloartist har jag kunnat göra den skiva jag själv skulle vilja lyssna på. Koka ner allt jag tycker är viktigt till en svensk indieplatta i shoegazeskrud. Låta det ta tid och låta musiken växa ibland. Låta melodierna vara direkta när det behövs.

Med tanke på den magiska singeln, och titelspåret, Dröm baby dröm är förhoppningarna stora på något alldeles extra från Annersand. Han når dock inte hela vägen upp till dem, men han får liksom skylla sig själv att man drömmer om en superplatta för vilken låt det är!

Annersand bränner av det bästa han har direkt och Dröm baby dröm är till viss del inspirerad av synthduon Suicides låt Dream baby dream.

Även om ingen av de andra låtarna når upp till inledningsspårets höjder så ger han det en chans och det finns helt klart ytterligare guldkorn på albumet som innehåller låtar om svartsjuka, abort, droger, alienation, men också om kärlek.

Förutom titelspåret så finns det några skönt stökiga låtar som hamnar på repeat: Lysrören, Aldrig nånsin och Elvira Madigan.

Plattan släpps i dag den 5 april 2019 och det firas samma dag med en konsert på Bar Brooklyn/Debaser i Stockholm.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Electric Boys - Gone Gone Gone
Föregående inlägg

Exklusiv Sverigepremiär! Electric Boys med Gone gone gone

Lucer - Mirror Of A Man
Nästa inlägg

Exklusiv Sverigepremiär! Lucer med Mirror of a man