King Zebra släpper en vass debutplatta

King Zebra har öppnat för band som Lynyrd Skynyrd, Uriah Heep och Rose Tattoo.

Nu släpper de sin debutplatta Survivors – och det är en riktigt vass hårdrocksplatta.

4/5

Artist:
KING ZEBRA
Albumtitel:
SURVIVORS
År:
2021
Genre:
HÅRDROCK
Skivbolag:
GOLDEN ROBOT RECORDS, CRUSADER RECORDS

King Zebra släpper albumet Survivors. Foto: Pressbild

Det var under 2017 som schweiziska King Zebra (Eric St. Michaels, Roman Lauer, Jerry Napitupulu, Manu Judge och Ben Grimm) släppte sin första singel Bad idea.

Sedan har det blivit fler singelsläpp och en EP 2019.

Nu är det dock dags för den första fullängdaren och för att göra den var de tre veckor i Sverige och Göteborg där producenten Oscar Nilsson (Hank von Hell, Engel, We Sell The Dead) fanns.

  1. Under destruction
  2. She don’t like my r’n’r
  3. Desperate
  4. Wall of confusion
  5. On the run
  6. Rush
  7. Hot cop lady
  8. We’re the survivors
  9. We are one
  10. Be the hunter

Gillar du hårdrock med retrovibbar eller glamrock som Mötley Crüe gjorde det förr i tiden så bör du hugga tag i den här plattan – för det låter grymt bra!

Redan efter förstaspåret Under construction är man fast och det blir inte mindre av det när man hör She don’t like my r’n’r och Desperate. Det är skön rock ’n’ roll med mycket gitarrer. Det är småtungt och catchigt.

Sedan kommer plattans överraskning. Med Wall of confusion exploderar det och det är Guernica Manicini (Thundermother) som fixar en del av det – och att hon skulle vara med här hade man inte en aning om. Sicken röst hon har!

Det tar dock inte slut där. King Zebra radar upp vassa och melodiska och catchiga hårdrockslåtar – och varenda en är bra! Survivors är en riktigt fin debut – och eftersom man hade noll koll på King Zebra för några veckor sedan så blir detta också en av årets stora överraskningar – inte minst eftersom man får en låt som We’re the survivors som verkligen låter som om den hör hemma på 1980-talet. Här blir det en låt där King Zebra vill att de som lyckas ta sig igenom covid-19-pandemin firar det.

King Zebra
Eric St. Michaels
(sång)
Roman Lauer (gitarr)
Jerry Napitupulu (gitarr)
Manu Judge (bas)
Ben Grimm (trummor)

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Daughtry kliver tillbaka mot sina rötter

Nästa inlägg

Nytändning 31 år senare!

Senaste om King Zebra