King Zebra - King Zebra
4/5
Artist:
King Zebra
Album:
King Zebra
År:
2019
Genre:
Rock
Bolag:
King Zebra

Ny EP och fem starka låtar från King Zebra

Under 2018 skickade King Zebra ut en del sylvassa singlar.

Nu är det dags för det schweiziska hårdrocksbandet att släppa en självbetitlad EP.

King Zebra
King Zebra släpper en ny EP. Foto: Pressbild

Det var under 2012 som fyra karlar från Zürich bestämde sig för att starta ett band som var dedikerat till rocksoundet från 1980-talet. De släppte sitt första album, Greatest hits, året efter. 2016 var det dags för uppföljaren Wild! Wild! Wild!

Därefter blev det en del förändringar i line-upen. Bland annat kom sångaren Eric St. Michaels (ex-China) in och tog plats bakom mikrofonen. Hans första låt med King Zebra, som har varit förband åt bland andra The Dead Daisies, The New Roses och Crystal Ball, blev Bad idea som dock inte fick plats på den nya EP:n.

Det fick däremot tre andra singlar från 2018. Så här ser låtlistan ut:

  1. That’s what I like
  2. Firewalker
  3. Like a hurricane
  4. King Zebra
  5. Bad reputation

Låtarna som vi har hört tidigare är That’s what I like, Firewalker och Like a hurricane. Det ger oss två nya låtar: King Zebra och Bad reputation.

Det här är skön hårdrock med ett sound som verkligen doftar 1980-tal. Det är snygga gitarriff, sköna krokar och rytmsektionen ser till att det gungar friskt. Lägg sedan till sylvassa refränger så är King Zebra definitivt värda att dra i gång på maxad volym så att högtalarna får jobba ordentligt.

Det är dessutom fem jämna spår. Det är fem feta rock ’n roll-låtar. Det är så jämnt mellan låtarna att man inte ens kan välja ut någon favorit … men med hot om att jag måste äta sallad till förbannelse om jag inte pekar ut ett favoritspår så faller valet på Bad reputation.

Plattan släpptes den 22 mars.

King Zebra
Eric St. Michaels (sång)
Roman Lauer (gitarr)
Jerry Napitupulu (gitarr)
Michael Mutter (bas)
Benjamin Grimm (trummor)

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Världen Brinner - Dom Mörda Ida
Föregående inlägg

Starkt, energiskt och slamrigt från Världen Brinner

Trishula - Scared To Breathe
Nästa inlägg

Nu är Trishulas debutalbum här

Senaste om King Zebra