Vice bjuder på partymetal på 3 fingers up

När Vice släppte plattan Veni vidi vice var det mer melodiös hårdrock än något annat.

Nu ser bandet till att bli lite tuffare och vi får partymetal på albumet 3 fingers up.

4/5

Artist:
VICE
Album:
3 FINGERS UP
År:
2019
Genre:
HÅRDROCK
Skivbolag:
LICTOC MUSIC, PRIDE & JOY MUSIC

Vice bildades under slutet av 1980-talet i München, Tyskland, och de hade en del framgångar med sina två plattor – Made for pleasure (1988) och Second excess (1990) – som de skickade ut i början av karriären.

1995 kastade de dock in handduken och Vice lades ned.

De skulle dock komma tillbaka och de gjorde det med plattan Veni vidi vice som släpptes 27 år efter debuten. Och nu är det dags igen. Vi får elva spår där det bland annat finns en ruskigt skön cover.

 1. Shitty shituation
 2. License to rock
 3. The jerk
 4. Fuck U
 5. I hate myself for loving you
 6. Multiply show
 7. 3 fingers
 8. Name the game
 9. Dreaming about you
 10. Made 4 pleasure
 11. What will you do

Vice blandar och ger med de här låtarna. Det här är en platta med två ansikten. Den ena sidan är onekligen ganska tung och den andra är mer catchig.

Allting kickar i gång ganska tungt med Shitty shituation. Det är tunga gitarrer och lika tunga trummor, men samtidigt är det ganska catchigt. Det fungerar bra även om det är långt ifrån den förra plattan.

Sedan är det dags för Vice att helt enkelt be oss rocka röven av oss själva med låten Licence to rock. Det är inget krångel utan mest en ganska rolig låt och det är liksom bara att åka med.

Med The jerk blir det mer melodiös rock. Det blir mer party och det är bara till att sjunga med i den här supercatchiga låten. Det är så glatt att den här låten direkt blir en favorit – sedan skadar det ju inte att Vice bjuder på ett skönt gitarrsolo också.

Har man lika taskig humor, som jag har, så lär man förmodligen gilla nästa låt också. Fuck U, I hate U kommer man liksom långt med ibland …

Varenda låt är bra så här långt och det fortsätter på samma sätt. Kan en cover på Joan Jett And The Blackhearts I hate myself for loving you verkligen vara något speciellt. Jomentjena! Det kan det. Det är det! Vice gör låten kalasbra! Det är småtungt och rockar som fan! Det är en av de bästa låtarna på plattan till och med.

Nästa gång man verkligen hajar till är med Dreaming about you. Det är en akustisk gitarr som styr det här och det låter kanonbra! Det är en oväntad grej av Vice som verkligen blir lyckad. Visst, en del tycker säkert att det är i det smörigaste laget. En annan tycker att det är den bästa låten på plattan. Fast den som inte gillar Dreaming about you gillar förmodligen Dio-doftande Made 4 pleasure så det jämnar kanske ut sig.

Albumet rundas sedan av med powerballaden What will I do och man kan inte säga något annat än att det är ett snyggt slut.

Topp tre? Dreaming about you, The jerk och I hate myself for loving you.

Vice
Mario ”Mitch” Michel (sång)
Chris ”Yps” Limburg (gitarr)
Jürgen ”Bam Bam” Wiehler (trummor)
Sebi Weininger (bas)

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

1 Comment

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

En sjukt skön The Offspring-cover av Nomy

Nästa inlägg

The Darkness vill inte låta som alla andra ...

Senaste om Vice