The Darkness vill inte låta som alla andra …

2003 släppte The Darkness sitt debutalbum.

16 år senare är det dags för det brittiska rockbandet att släppa sin sjätte fullängdare: Easter is cancelled.

4/5

Artist:
THE DARKNESS
Album:
EASTER IS CANCELLED
År:
2019
Genre:
ROCK
Skivbolag:
CANARY DWARF LIMITED, COOKING VINYL LIMITED

The Darkness bildades 2000 och de slog igenom med debutalbumet Permission to land där det finns låtar som I believe in a thing called love och Love is only a feeling.

Men efter att bandet hade släppt uppföljaren One way ticket to hell… and back lades The Darkness på is sedan Justin Hawkins lämnat bandet och övriga bildades i stället Stone Gods.

2011 återförenades dock bandet och så här ser The Darkness diskografi ut:

 • Permission to land (2003)
 • One way ticket to hell … and back (2005)
 • Hot cakes (2012)
 • Last of our kind (2015)
 • Pinewood smile (2017)
 • Easter is cancelled (2019)

The Darkness sticker ut i rock ’n’ roll-världen. De vill liksom inte se ut som alla andra, de vill inte vara som alla andra och de vill definitivt inte låta som alla andra. Och man kan väl säga att de lyckas med alla delar …

 1. Rock and roll deserves to die
 2. How can I lose your love
 3. Live ’til I die
 4. Heart explodes
 5. Deck chair
 6. Easter is cancelled
 7. Heavy metal lover
 8. In another life
 9. Choke on it
 10. We are the guitar men
 11. Laylow
 12. Different eyes
 13. Confirmation bias
 14. Sutton Hoo

Nu har väl säkert varenda människa på planeten redan hört The Darkness och då vet ni att det handlar om rock ’n’ roll där Justin Hawkins sticker ut väldigt mycket. Ja, det är Hawkins som till väldigt stora delar är The Darkness.

Man kan väl jämföra det här med ett modernt Queen. Lite så känns det – och då får man mer än klassisk rock ’n roll. The Darkness öser på med lite allt möjligt i sina låtar och varje gång blir det bra. Dessutom är Easter is cancelled en jämn platta. Det finns liksom inte plats för någon utfyllnadslåt när det här gänget är i högform och det är de verkligen här och den som gillar The Darkness lär inte bli besviken.

Topp tre får bli fler … In another life, How can I lose your love, med den ursköna refrängen, ultracatchiga Live ’til I die och Rock and roll deserves to die med det mäktiga soundet och där Hawkins höjer rösten så att högtalarmembranen nästan spricker. Den poppiga och tunga – kontraster! – Heavy metal lover är en annan skön låt.

The Darkness
Justin Hawkins (sång gitarr, keyboards)
Dan Hawkins (gitarr)
Frankie Poullain (bas)
Rufus Tiger Taylor (trummor)

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

2 Comments

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Vice bjuder på partymetal på 3 fingers up

Nästa inlägg

Wayward Sons uppföljare har landat

Senaste om The Darkness