Spitfire bjuder på en häftig rock ’n’ roll-resa

Spitfire släpper nytt – och det här gänget varierar sig sjukt mycket på de 13 låtarna på Do or die.

Då blir det också en spännande resa att få vara med på.

5/5

Artist:
SPITFIRE
Albumtitel:
DO OR DIE
År:
2021
Genre:
HÅRDROCK
Skivbolag:
MASSACRE RECORDS, SOULFOOD MUSIC

Det tyska hårdrocksbandet Spitfire är något av en blandrasjycke. De gör lite vad de känner för i låt efter låt. De kan välja att göra någon punkig rocklåt eller så kan det bli fet heavy metal – och det är hur häftigt som helst att höra hur de blandar och ger.

 1. Ride it like you stole it
 2. Like a lady
 3. Writings on the wall
 4. Do or die
 5. 80s rockstar
 6. Death or glory
 7. Sacrifices
 8. Die like a man
 9. Out in the cold
 10. Eye for an eye
 11. Can you feel the fire
 12. Another mile
 13. Too much is never enough

På Do or die inleder Spitfire med den fartfyllda Ride it like you stole it. Då blir det energifylld modern hårdrock med feta gitarriff och en maffig refräng.

Med Like a lady blir det lite rakare. Det blir lite mer punkkänsla, men när refrängen kickar in känns det nästan som pop – den är ultracatchig och skitbra!

Writings in the wall låter som något som Backyard Babies och Hardcore Superstar skulle kunna ha gjort om de slog sina påsar ihop. Sicken skön rocklåt!

80s rockstar blir metal och det är flinka fingrar som drar i strängarna här. Det blir ett jävla gung också när Sprifire sjunger om att vara en rockstjärna som damerna älskar och att kunna dricka från dusk ’til dawn … fuck yeah! Det är onekligen en partyhöjare.

Death or glory blir tyngre, men samtidigt blir det lite allsångskänsla och ja, det blir ganska catchigt även här. Sedan vrider Spitfire till soundet och det blir lite mer folkpunk-känsla i Sacrifices. Sicken låt det där är. Till och med Frank Turner borde gilla den där låten. Även Another mile – som dessutom har en countrykänsla – går i det spåret.

Den känslan är dock helt bort när Die like a man kickar in. Då blir det återigen en fet metal-låt med en liten rockabillykänsla – ni vet som Volbeat brukar göra det.

Vill du ha mer punk så är det Eye for an eye som du ska dra i gång. Fan alltså, det är grymt häftigt hur Spitfire vrider och vänder på det – och hela tiden blir det bra.

Dessutom överraskar de med Out in the cold. Originalet har Tom Petty gjort och Spitfire gör en skitbra hårdrockslåt med punk-känsla av den!

Topp tre? Sacrifices, Another mile och Like a lady.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Retro-metal med Steel Rhino

Nästa inlägg

One hit wonder-Imbruglia släpper ny platta

Senaste om Spitfire