Maffigt och småfränt rockande av Wreck Of Blues

En trio kan ibland låta kompakt som formgjuten betong.

Som exempelvis Snibb & Co. i smakprovet på kommande platta.

4/5

Artist:
PONTUS SNIBB’S WRECK OF BLUES
Albumtitel:
MY KIND OF THING (SINGEL)
År:
2021
Genre:
BLUES
Skivbolag:
ROOTSY MUSIC

Första ljudprovet från framåt vårkanten kommande albumet Homebound bådar mycket gott. I alla fall om man har öra för bluessmittad rock (det man i min ungdom – det som på NO-lektionen benämndes som krita-perioden – kallade rhythm’n’blues).

Dagens uttydande av r’n’b har inget med detta att göra, direkt. För här handlar det om gitarren hängande vid platsen där låren är fästade, en mikrofon med skydd för öl & shots-dränkt sångarsaliv, en bas som dunkar högre än King Kongs hjärta samt ett trumspel som i alla betydelser man kan läsa in i det är tyngre än murbräckan vid Minas Tiriths portar. Fast det ser ut som om trummisen vispar ihop smeten till en fluffig sockerkaka …

Resultatet är boots-jeans-brynja-klädd rock som har ett stabilt driv och hårt klipp i varje takt och ton.

Och för er som föredrar korta versionen: Högklassigt!

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Ny härlig singel från The Rhymes

Nästa inlägg

Chez Kane släpper ett härligt debutalbum

Senaste om Pontus Snibb's Wreck Of Blues