Chez Kane släpper ett härligt debutalbum

Här är ett spännande namn på den melodiösa hårdrockscenen: Chez Kane.

Nu släpper hon sitt debutalbum.

4/5

Artist:
CHEZ KANE
Albumtitel:
CHEZ KANE
År:
2021

Genre:
HÅRDROCK
Skivbolag:
FRONTIERS MUSIC S.R.L.

Här kom det den trevlig överraskning! Det är den brittiska sångerskan Chez Kane som har slagit sina påsar ihop med Danny Rexon (Crazy Lixx) som har tagit på sig rollen som producent – och det slår gnistor om det här!

Detta blir Chez Kanes debutplatta som soloartist, men hon finns också med och frontar Kane’d, som hon har tillsammans med sina två systrar.

Hon hamnade hos Frontiers Music s.rl. sedan Danny Rexon hade snackat med skivbolaget om möjligheterna att scouta och producera nya och spännande talanger. Frontiers var knappast omöjliga, efter att de hade fått höra en demo, utan sajnade snabbt Chez Kane.

I feel so excited to have been asked to collaborate with Danny for a solo album. The second I heard the music, I instantly knew it was for me and I’m thrilled at the opportunity to launch my solo career this way. I am so humbled to have Frontiers on board. This is going to be killer and I can’t wait!

Chez Kane
  1. Better than love
  2. All of it
  3. Rocket on the radio
  4. Get it on
  5. Too late for love
  6. Defender of the heart
  7. Ball n’ chain
  8. Midnight rendezvous
  9. Die in the name of love
  10. Dead end street

Minns du Robin ”First time” Beck eller svenskan Erika som bland annat gjorde det finfina albumet Cold winter night 1990? Chez Kane är något som hamnar i samma fack.

Det är riktigt jäkla bra melodiösa hårdrocklåtar som har Danny Rexons signatur. Det är ju han som har gjort låtarna. Det är lite småtungt, det är catchigt, det är gitarriff som avlöser varandra och när Chez Kane ligger inne med en finfin rock ’n roll-röst så blir detta definitivt en platta som kommer att få gå varm under en lång tid framöver. Sedan blir man ju inte heller direkt ledsen när det doftar lite 1980- och 1990-tal över det hela.

Man kan faktiskt ha saknat detta ganska länge. Man har saknat en riktigt bra melodiös hårdrocksplatta med en kvinnlig sångerska. Visst, de dyker upp ibland, men det är inte ofta man får höra en ny Robin Beck eller Erika så detta var mer än välkommet.

Topp tre? Get it on, Rocket on the radio och Defender of the heart.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Maffigt och småfränt rockande av Wreck Of Blues

Nästa inlägg

Smith & Myers ger oss en suverän Oasis-cover

Senaste om Chez Kane