Autumn’s Child presenterar sig!

Här är ett nytt band som har influenser från band/artister som Queen, The Cars, Gary Moore, Journey och inte minst Last Autum’s Dream.

Det är Autum’s Child som släppte sitt självbetitlade album.

4/5

Artist:
AUTUMN’S CHILD
Album:
AUTUMN’S CHILD
År:
2020
Genre:
ROCK, HÅRDROCK, AOR
Skivbolag:
AOR HEAVEN

Mannen bakom Autum’s Child är Mikael Erlandsson. Under 2006–2018 var han med i Secret Service som turnerade världen över.

Han spelade även in en del soloplattor och han fanns med i Last Autum’s Child tillsammans med Ian Haugland, Mic Michaeli och John Leven. De släppte runt 15 plattor där line-upen dock varierade en del, en under 2018 bestämde de sig för att ta ett break.

Erlandsson valde då att dra i gång Autumn’s Child. Övriga bandmedlemmar är Jona Tee (H.E.A.T), Robban Bäck (ex-Eclipse, Mustasch), Claes Andreasson (Heartbreak Radio) och Pontus Åkesson (Moon Safari).

 1. Intro
 2. Rubicon sign
 3. Glory
 4. Crying for love
 5. Victory
 6. I’m done
 7. Sayonare eyes
 8. Face the music
 9. You’re breaking my heart again
 10. Everytime
 11. Northern light
 12. Heaven knows your name

Det här är en samling låtar som rör sig mellan melodiös hårdrock, AOR och progressiv rock. Allting börjar med ett intro innan Rubicon sig tar vid och det där är en sommarlåt! Det låter sjukt mycket sommar över den här melodiösa hårdrockspärlan med progressiva inslag. Samtidigt är det småtungt, men när refrängen tar vid blir det ultracatchigt och man börjar längta efter att kunna ge sig ut i sommarnatten som är alldeles för många månader bort.

Nästa gång man fastnar är med Crying fo love. Det är lite samma stuk och samma sound och återigen är det en grym refräng som sprattlar i gång benen.

I’m done är det mer fart i och det är gitarrlirandet som man fastnar för först, men sedan kommer det som vanligt en bra refräng. Nu blir det en refräng som nästan känns som power pop … Och om man gillar power pop och The Cars så är det bara till att dra i gång Face the music.

Ah, det är många bra låtar på denna platta. Man fastnar mest hela tiden. You’re breaking my heart again, Everytime, Northern light och Heaven knows your name … allt är himla bra.

Plattan släpptes den 31 januari.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

1 Comment

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Gorilla Riot - en stänk av southern comfort-dricka ...

Nästa inlägg

Lite försmak av Me And That Mans nya platta

Senaste om Autumn's Child