Robin Red släpper sin solodebut

Robin Red testar att göra något nytt.

Då gör han en soloplatta – och det är en riktigt skön melodiös hårdrocksplatta.

4/5

Artist:
ROBIN RED
Albumtitel:
ROBIN RED
År:
2021
Genre:
HÅRDROCK
Skivbolag:
FRONTIERS MUSIC S.R.L.

Det var under förra året som Robin Red (Robin Eriksson), en av grundarna till Degreed, bestämde sig för att han ville göra en soloplatta. Det var dock ingenting som kom över en natt utan sångaren hade funderat på det under många år, men nu var det alltså dags att verkligen göra det – och för Robin Red är det en dröm som blir verklighet.

 1. Don’t leave me (with a broken heart)
 2. (I’m a) Bad habit
 3. Everlyn
 4. Freedom
 5. Midnight rain
 6. Can’t get enough
 7. Reason to survive
 8. Heart of stone
 9. Nitelife
 10. Head over heels
 11. Living dead
 12. Living for

Och för tusan! Det här borde verkligen Robin Red ha gjort för länge sedan – för det är sköna låtar som han ger oss på sin debut.

Det är hårdrock som gränsar till vanlig rock – på något sätt är det lagom på ett bra sätt eftersom det inte blir stenhårt och det blir inte heller för melodiöst – och det doftar dessutom 1980-tal över det hela.

Fast det kanske inte är så konstigt att man får den känslan med tanke på att han har inspirerats av artister som Jimmy Barnes och Bryan Adams. Gillar du dem – och Foreigner och Rick Springfield – så bör du inte bli ledsen när du drar i gång den här finfina plattan som bjuder på såväl härliga gitarriff som catchiga refränger.

Robin Red hamnar inte så långt ifrån de herrarna även om det är mer gitarriff och en tyngre känsla här – och man får en del Europe-vibbar när han fyrar av sina låtar.

Det är inte heller så jäkla konstigt kanske. Degreed har ju turnerat med Joey Tempests gäng också …

Robin Reds första soloplatta var onekligen en överraskning och det kommer att gå varm här hemma länge. Den har alla förutsättningar att bli en klassiker för så bra är låtarna på den här skivan.

Topp tre? Den akustiska Reason to survive är makalöst vass, Don’t leave me (with a broken heart) är en ultracatchig rocker så den hamnar på repeat direkt och nummer tre får bli Freedom som skickar ut en del Toto-och Europe-vibbar. Heart of stone är även det en grymt skön melodiös hårdrockslåt fast det är Nitelife också …

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Thomas Stenström har hittat sin grej

Nästa inlägg

Jim Peterik bjuder på en missa inte-låt!