4/5
Artist:
One Man Short
Album:
Restless woman (Singel)
År:
2016
Genre:
Rock
Bolag:
One Man Short

Skön rock ’n’ roll från Jokkmokk

Det är rock ’n’ roll från Jokkmokk. Det är klassisk rock ’n’ roll med bluesinfluenser. Det är One Man Short som har släppt singeln Restless woman.

Medlemmarna One Man Short bor tillsammans i ett lappländskt soulkollektiv som är centrerat kring sångaren Tomas Mannberg och gitarristen Christoffer Eriksson.

Då är det kanske inte så konstigt att vi får en lekfull låt … för nu är det bara till att luta sig tillbaka i soffan, dra upp volymen på förstärkaren och hålla i sig. För när du drar i gång One Man Shorts Restless woman blir det en grymt svängig åktur.

Vi får ett grymt gung när One Man Short blandar klassisk rock ’n’ roll med bluesriff och lägger till en modern touch. Dessutom skickar de in körer i låten. Vad kan gå fel liksom?

Restless woman är bandets uppföljare till singeln Dead man walking som de släppte i våras.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Nytt och bra som vanligt av The Resonance

Nästa inlägg

Breathe Carolina släpper inte taget