Danger Zone har en del att leva upp till …

När någon säger Danger Zone så är det förmodligen filmen Top Gun och Kenny Loggins låt som är det första som  poppar upp i huvudet på de flesta.

Fast det kan också vara ett italienskt AOR/melodiöst hårdrocks-band som man tänker på …

4/5

Artist:
DANGER ZONE
Album:
DON’T COUNT ON HEROES
År:
2019
Genre:
ROCK, AOR
Skivbolag:
PRIDE & JOY MUSIC

Danger Zone är aktuella med en ny platta. Foto: Pressbild

Roberto Priori bildade Danger Zone i början av 1980-talet och efter en del demos och förändringar i banduppsättningen släpptes debutplattan Victim of time 1984. Det var dock först tre år senare som de fick lite större uppmärksamhet hemma i Italien. De spelade sedan in uppföljaren Line of fire 1989, men det släpptes inte. Åren gick och trots att plattan inte officiellt var släppt så nådde den kultstatus och 2011 skulle en remastrad platta få se dagens ljus.

Fast innan dess hade bandet redan samlats för att spela in nya låtar … 2012 släppte Danger Zone plattan Undying och det kom även en platta, Closer to heaven, 2016 – och det albumet rankas som det bästa de har gjort och enligt en del AOR-älskare så tillhörde det de bästa plattorna som släpptes det året.

Då har Danger Zone en del att leva upp till när de nu släpper Don’t count on heroes …

 1. Demon or saint
 2. Faster than love
 3. Somewhere out there
 4. Destiny
 5. Down to passion
 6. Rise again
 7. Hang on to your heart
 8. Forever now
 9. Rolling thunder
 10. Breakaway
 11. Eternity

Det krävs inte mer än en lyssning förrän Danger Zone kan känna att det är ”mission accomplished”. Don’t count on heroes är helt klart en värdig uppföljare till succéplattan de släppte för några år sedan.

Det är AOR och det är melodiöst. Det är sköna riff och keyboardslingor som får ta så där lagom mycket plats. Man får till och med något orgelsound på någon låt … Dessutom är det starka låtar på plattan rakt igenom, men den kryddas med några fantastiska toppar också och då är det bara till att vrida upp volymen och låta Danger Zone ta över vardagsrummets högtalare. Så japp, det här är en mycket fin platta!

Topp tre? Hang on to your heart, Rolling thunder och Down to passion.

Don’t count on heroes släpptes den 18 oktober.

Danger Zone
Giacomo Gigantelli (sång)
Roberto Priori (gitarr)
Paolo Palmieri (trummor)
Matteo Minghetti (bas)
Danilo Faggiolino (gitarr)
Pier Mazzini (keyboards)

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

1 Comment

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Totalt mörker från The Dead And Living

Nästa inlägg

Tajt och melodiös punkrock med White Monkey