En välgjord platta av Soleil Moon

Har man inte koll på Soleil Moon utan bara tittar på fodralet till plattan Warrior så tänker man förmodligen att ”detta är en metalplatta”.

Glöm det.

Soleil Moon bjuder på AOR med progressiva inslag.

4/5

Artist:
SOLEIL MOON
Album:
WARRIOR
År:
2019
Genre:
ROCK
Skivbolag:
FRONTIERS MUSIC S.R.L.

Man kan knappast anklaga Soleil Moon att stressa fram sina plattor. Under 20 år har det blivit tre studioalbum.

 • Worlds apart (1999)
 • On the way to everything (2011)
 • Warrior (2019)

Det här är en välgjord platta där varenda ton ligger på rätt plats. Sedan är det ju inte så dumt att Soleil Moon petar in en del gitarrsolon och snygga keyboardslingor tillsammans med en lysande sång av Larry King.

 1. ’72 Camaro
 2. Here for you
 3. You and I
 4. Just so you know
 5. Can’t go on
 6. Halfway to nowhere
 7. How long
 8. Nothing matters
 9. When I’m with you
 10. Before the rainbow
 11. Warrior
 12. 420

Visst, här finns väl någon enstaka mellanmjölkslåt, men topparna är så höga att man lätt kan förlåta det och man fastnar i Soleil Moons låtar lika snabbt som man kan ramla nerför en trappa.

Man får en del Toto-vibbar av det här. Soleil Moon känns precis lika välproducerat som det klassiska bandet och då är det klass! Och albumet inleds på bästa sätt med ’72 Camaro som släpptes som singel av Michael Thompson Band inför deras spelning på Frontiers Rock Festival i Milano under 2018.

Det är dock Larry Kings historia och den där Camaron var var hans första bil. Då kom de överens om att låten, som är högst personlig, passade bättre på en Soleil Moon-platta. Så här är den, låten som får dig att minnas tillbaka till de gamla goda tiderna.

Here for you är nästa låt och om man var fast efter inledningsspåret som sitter man fast ännu hårdare med den här låten. Det är soft, skönt och låten har en mäktig refräng som nästan får en att börja tänka på Meat Loaf. Det är en ruggigt bra låt!

You and I känns kanske lite i det poppigaste laget, men när man sedan får en låt som Just so you know så sitter man och höjer på ögonbrynen. Det är en låt som påminner om något som Survivor skulle ha kunnat gjort.

Can’t go on bjuder på en jäkla massa keyboardslingor och när allting sedan går i gång …

Gillar du ballader så har du en smått magisk sådan här i Halfway to nowhere. Det är en låt som hade kunnat vara med hur många 1980-talsfilmer som helst känns det som.

How long är en annan låt som sticker ut. Den gör det med den akustiska gitarren som drar i gång hela låten. Sedan växer den till sig och plötsligt så har man fastnat lika mycket i keyboardslingorna …

Låt efter låt är grymt bra, men om man bara får välja en enda så faller valet på When I’m with you. Det är en soft sak där det är lite mer avskalat än på många av låtarna på albumet. Det låter dock ruggigt bra, inte minst trumsmällarna, handklappen eller när Larry King sjunger ”But when I’m with you // I no longer wondering // And when I’m with you I swear I can breathe // And when I’m with you, I know who I am and who I’m gonna be”. Det är smörigt och ruskigt bra!

Soleil Moon
Larry King (sång, keyboards)
Khari Parker (trummor)
Chris Siebold (gitarr)
Alan Berliant (bas)
John Blasucci (keyboards)

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Det är inte för sent att upptäcka The Lazys!

Nästa inlägg

The Walker Roaders debutplatta är här!