Totalt mörker från The Dead And Living

Vad får du om du blandar rock, goth och punk?

Jo, du får The Dead And Living som nu släpper den nya och smått lysande plattan The author’s curse.

5/5

Artist:
THE DEAD AND LIVING
Album:
THE AUTHOR’S CURSE
År:
2019
Genre:
ROCK, GOTHIC
Skivbolag:
THE DEAD AND LIVING

The Dead And Living bildades en söndag 2007, men det höll på att sluta illa för bandet. Den 25 oktober 2014 höll de på att stryka med. Det var när de var på turné tillsammans med Deathstars som deras buss fattade eld i Österrike. De lyckades ta sig ut innan bussens bakdel exploderade.

Nu är The Dead And Living framme vid sitt tredje album – The author’s curse – som släpps på årsdagen av olyckan i Graz.

Så här säger bandets frontfigur Coroner i ett pressmeddelande:

Plattan låter mer oss än någonsin. Den destruktiva romantiken och det totala mörkret möts i en tryckare med döden, med en brinnande motorväg som backdrop.

  1. The author’s curse
  2. The chronic emtiness
  3. City of the light
  4. Amnesty
  5. The shelter of hurt
  6. No man’s land
  7. Rogue soldiers
  8. The rope

Om man ska jämföra The Dead And Living med något annat så är det väl inte helt fel att nämna såväl Rammstein som Sisters Of Mercy.

Då blir det här rena käftsmällen.

Det är gothicrock och punk. Det är mörkt och tungt, men det är också dansant. Det är någon mörk dansant dödsrock som The Dead And Living skickar ut – och det låter hur jävla bra som helst!

Plattan inleds med titelspåret som är nattsvart och som känns mer som ett intro inför vad som komma skall … för efter den tar det fart. Det blir ett fett mörk sound där såväl trummor som bas får ta stor plats precis som Coroners röst.

När The Dead And Living sedan har med en låt som det suveräna City of light så är man helsåld … Vilken låt! Vilket sound! Och vilken jävla refräng! Det är mörkt och stökigt, men sedan vrids allting ett par snäpp när det är dags för refrängen.

Man blir liksom inte mindre nyfiken på en låt som Amnesty som har en enkel textrad som ”Run with the devil, run run with the devil, run run with the devil, run run”. Kasta in lite stråkar i soundet också så … wow!

The shelter of hurt börjar med ett piano innan det bara smäller till! Det är sådana där små grejer som blir väldigt effektfulla och gör The Dead And Living så bra.

The author’s curse släpptes den 25 oktober.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

1 Comment

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Airbourne bjuder på en fet partyplatta!

Nästa inlägg

Danger Zone har en del att leva upp till ...