Rick Springfield överraskar igen …

Rick Springfield överraskade när han släppte Rocket science 2016.

Det var helt enkelt oväntat bra.

Nu överraskar Springfield igen …

3/5

Artist:
RICK SPRINGFIELD
Albumtitel:
THE SNAKE KING
År:
2018
Genre:
ROCK, BLUES
Skivbolag:
FRONTIERS MUSIC S.R.L.

Egentligen är det lite märkligt att påstå att Rick Springfield överraskade med en bra platta 2016. Han har ändå en väldigt lång diskografi där det kryllar av klassiska plattor och låtar. Working class dog (1981), Success hasn’t spoiled me yet (1982), Living in Oz (1983), Hard to hold (1984), Tao (1985) och Rock of life (1988) är några mästerliga plattor, men sedan kom han inte upp i den nivån på väldigt länge.

Fast med Rocket science gjorde han det. Det var den gamle Rick Springfield som var tillbaka och nu är det dags för nästa albumsläpp. Vi får The snake king.

 1. Land of the blind
 2. The devil that you know
 3. Little demon
 4. Judas tree
 5. Jesus was an atheist
 6. The snake king
 7. God don’t care
 8. The voodoo house
 9. Suicide manifesto
 10. Blues for the disillusioned
 11. Santa is an anagram
 12. Orpheus in the underworld

Plattan inleds makalöst bra med Land of the blind och Springfield har återigen fångat uppmärksamheten. Vilken låt! Och visst är det samma höga klass som förr i tiden.

Men den låten sticker ut på plattan för det här är inget vanligt Springfield-album. Andraspåret The devil that you know visar mer vad det är som Springfield bjuder på denna gång.

Han byter sitt klassiska rockspår mot något annat. Rick Springfield väljer att hoppa in på bluesspåret!

Visst, man hade hört rykten om att det var det här han skulle göra, men det hade man glömt bort lagom till att man tryckte på play …

En annan föredrar Springfields klassiska rockmusik – så är det bara – men det är ändå ganska kul att höra Springfield på det här sättet också och helt klart så finns det gott om bra låtar här. Dessutom får man spår av original-Springfield, om man kan säga så, plattan igenom.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Henning smyger sig ut ur nattens mörker

Nästa inlägg

Soldiers Of Soalces fullängdare är här

Senaste om Rick Springfield