Återförenade och en ny platta: Florence Valentin

Florence Valentin återförenades 2019 för en Sverigeturné.

Det körde vidare och här är bandet tredje platta: Det var en gång.

3/5

Artist:
FLORENCE VALENTIN
Albumtitel:
DET VAR EN GÅNG
År:
2020
Genre:
INDIE, POP
Skivbolag:
PLAYGROUND MUSIC

Florence Valentin gjorde tre finfina plattor mellan 2004 och 2009.

 • Johnny Drama (2004)
 • Pokerkväll i Vårby Gård (2007)
 • Spring Ricco (2009)

På de där plattorna finns låtar som Pokerkväll i Vårby Gård, Spring Ricco, Upp på sociala, ner på systemet och Hoy! Johnnyboy! Det finns givetvis mycket mer på plattorna så när beskedet kom att bandet lades på is så var man ordentligt besviken.

Man var det inte minst eftersom man knappast var först på bollen med att höra Florence Valentin. Man lyssnade in sig på plattorna och sedan var det över. Lite så kändes det.

Visst, sångaren och textmakaren Love Antell gick vidare som soloartist och det har onekligen varit bra det också. Fast … Florence Valentin har definitivt alltid varit något extra.

Nu är de dock tillbaka med en ny platta: Det var en gång.

 1. Det var en gång
 2. Tävla!!!
 3. Ögonblick av klarhet
 4. Skiten hittar dej
 5. Döda poeters sällskap
 6. Bom-bom-bom-bomb
 7. Parasiter
 8. Genom sånt
 9. Zombies
 10. Ta din tid

Man kan konstatera att det har hänt en del under de här elva åren. Den största skillnaden mellan Florence Valentin nu och då är punknerven. På deras tidigare plattor fanns det en punknerv i låtarna.

Det gör det inte längre. Nu är det indiepop som hamnar ganska nära Håkan Hellström. Allt har liksom sin tid, men detta fungerar också bra.

Sedan är det ju som så också, att om du vill höra det gamla Florence Valentin så det ju bara till att dra i gång Pokerkväll i Vårby Gård …

På det var en gång får vi låtar som bjuder på allt från blås och körer till stråkar. Den gemensamma nämnaren är att det blir mjuka, varma, melankoliska och välgjorda låtar som har sköna refränger.

Sedan finns det en del låtar som gör att man både gungar och sjunger med i lite extra. Det finns helt klart några låtar här som gör att man blir på bra humör.

Testa att dra i gång Bom-bom-bom-bomb som gästas av Champion JR, Det var en gång, Ögonblick av klarhet och Döda poeters sällskap

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Cats In Space ger oss en härlig rockplatta

Nästa inlägg

Suveränt som vanligt av The Dangerous Summer