5/5
Artist:
The Dead Daisies
Album:
Make some noise
År:
2016
Genre:
Rock
Bolag:
Spitfire Music

En superplatta av en supergrupp

Tidslösa.

Klassiska.

Odödliga.

The Dead Daisies är tillbaka med Make some noise.

Supergruppen och rockbandet The Dead Daisies bildades 2013 i Sydney, Australien, och Los Angeles, USA. Artister som Richard Fortus (Guns N’ Roses), Jon Stevens (INXS, Noiseworks), Darryl Jones (The Rolling Stones), Jackie Barnes (Jimmy Barnes), Charley Drayton (The Cult, Cold Chisel), Alex Carapetis (Nine Inch Nails) och John Tempesta (The Cult) och är några som har funnits med och gjort låtar med The Dead Daisies.

Nu består bandet av Doug Aldrich (Dio, Whitesnake), Dizzy Reed (Guns N’ Roses), David Lowy (Red Phoenix, Mink), John Corabi (Mötley Crüe, Ratt), Marco Mendoza (Whitesnake, Thin Lizzy) och Brian Tichy (Ozzy Osbourne, Foreigner). Det är ett sjukt vasst gäng.

Make noise som är supergruppens tredje album. Vi får tolv blivande rock-klassiker. Ja, eller tio. Två är det redan …

 1. Long way to go
 2. We all fall down
 3. Song and a prayer
 4. Mainline
 5. Make some noise
 6. Fortunate son
 7. Last time I saw the sun
 8. Mine all mine
 9. How does it feel
 10. Freedom
 11. All the same
 12. Join together

Vi får två covers när The Dead Daisies gör om The Whos Join together och Creedence Clearwater Revivals Fortunate son till sina egna låtar och de blir kalasbra.

Men först ut på plattan är Long way to go.

 

 

 

 

 

Det är en sådan där låt som blir odödlig. Fast hela plattan kryllar av sådana låtar. Det är urskön rock ’n’ roll!

Song and a prayer behöver man bara höra gitarriffet de första tio sekunderna för att vara fast … Sedan blir den bara bättre och bättre.

Mainline är en annan höjdare precis som titelspåret Make some noise. Den sistnämda låter lite som om Queen möter Aerosmith. Eller nåt. Bra som tusan är det i alla fall.

Gillar du klassisk rock ’n’ roll/hårdrock så har du kommit rätt. The Dead Daisies har gjort en riktigt vass platta. Hur mycket du än letar på plattan, hur mycket du än spelar den så kommer du inte hitta ett dåligt spår. Det blir raka motsatsen. För varje lyssning växer plattan.

Vill du se bandet live så kommer de att spela på Sweden Rock i sommar.

 

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

4 Comments

 1. […] The Dead Daisies är en supergrupp som bildades av David Lowy i Sydney 2013. Grejen är dock att Lowy bjuder in lite alla möjliga artister till sitt projekt och bland de om har funnits med i The Dead Daisies finns exempelvis Richard Fortus (Guns N’ Roses), Jon Stevens (INXS, Noiseworks), Marco Mendoza (Thin Lizzy, Whitesnake), John Corabi (The Scream, Mötley Crüe), Doug Aldrich (Bad Moon Rising, Whitesnake, Burning Rain, Revolution Saints) och Deen Castronovo (Journey, Hardline, Ozzy Osbourne, Revolution Saints). […]

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Skillet - ett kristet metalband som går hem

Nästa inlägg

Cruzh bjuder på skön svensk AOR

Senaste om The Dead Daisies