Angels & Airwaves ger oss sitt mest jämna album

Angels & Airwaves har teasat oss med ny musik sedan 2019.

Nu är äntligen deras sjätte fullängdare här: Lifeforms – och det är det mest jämna och det bästa albumet som som det amerikanska rockbandet har gjort.

5/5

Artist:
ANGELS & AIRWAVES
Albumtitel:
LIFEFORMS
År:
2021
Genre:
ALTERNATIVE, ROCK, PUNK
Skivbolag:
RISE RECORDS

Angels & Airwaves är det amerikanska alternativa rock/poppunk-bandet som frontas av Tom DeLonge, som tidigare i var med i Blink-182, och de bildades 2005 när poppunkarna hade tagit en paus.

Nu är Angels & Airwaves framme vid sitt sjätte studioalbum – och det är något alldeles extra.

 • We don’t need to whisper (2006)
 • I-Empire (2007)
 • Love (2010)
 • Love: Part two (2011)
 • The dream walker (2014)
 • Lifeforms (2021)

Angels & Airwaves brukar göra bra grejer. De kan dock vara ojämna och topparna kan vara väldigt höga, men sedan kan det vara lite låtar som man bara låter passera.

De där topparna är dock smått otroliga och när de nu har skickat ut ett gäng med högklassiga singlar under flera år så var det ju klart att man var extra nyfiken på den här plattan. Det man har fått höra har ju faktiskt pekat på att det skulle kunna bli det bästa som det alternativa rockbandet har gjort – och så är det.

 1. Timebomb
 2. Euphoria
 3. Spellbound
 4. No more guns
 5. Losing my mind
 6. Automatic
 7. Restless souls
 8. Rebel girl
 9. A fire in a nameless town
 10. Kiss & tell

Det var redan i april 2019 som vi fick den första singeln från Lifeforms. Det var då Angels & Airwaves skickade ut den alldeles fantastiska Rebel girl – och det är ett Angels & Airwaves som man känner igen från förr. De ger oss någon alternativ rock där det finns plats för synthar. Det är rock, new wave och poppunk som ryms i den här kärlekslåten som går i något skönt mellantempo.

If you want to dance my love, my little rebel girl
Come a little closer now and let me in your world
Sometimes it’s a lonely cause so I just make believe
If you’re gonna take a chance then take a chance on me

Angels & Airwaves

På Lifeforms – där Angels & Airwaves har återgått till hur de lät på sin debutplatta – tar Rebel girl plats som nummer åtta och innan dess har vi bland annat fått höra Timebomb. Den börjar som värsta synthlåten och med något digitaliserad röst, men sedan kommer Tom Delonge in i bilden och man känner genast igen Angels & Airwaves. Det är dock fortsatt väldigt synthigt och refrängen är hur catchig som helst.

Alltså, det är grymt sköna låtar här. Gillar du när gitarrer blandas med synthar så är detta en sylvass platta. Det är så häftigt att höra band som blandar synth med rock och punk. På något sätt känns det så fel, men är så rätt.

Spellbound – och Automatic också för den delen – är en finfin låt där man får vibbar av The Cure. Det känns dock inte fullt så mörkt som Robert Smiths gäng … plus att det nästan blir någon tv-spelskänsla i låten som dessutom har en 1980-talskänsla – precis som flera andra låtar, inte minst A fire in a nameless town, har.

Basen i Losing my mind skickar ut New Order-vibbar, men sedan påminner låter oerhört mycket om något annat som man har hört, men kronan trillar inte ned denna gång … hur som helst så är det en grymt skön låt.

No more guns låter annorlunda. Här blir det mer surf-punk, och refrängen är lika somrig som catchig och det är trevligt att inte alla låtar låter likadant.

Topp tre? Nope, det går inte. Detta är en sylvass platta och i stort sett varenda låt är strålande.

Angels & Airwaves
Tom DeLonge
(sång, gitarr, synth)
David Kennedy (gitarr, synth)
Matt Rubano (bas, synth)
Ilan Rubin (trummor, gitarr, bas, synth)

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Ett "nytt" The Grenadines presenterar sig

Nästa inlägg

Guldglans när Third Eye Blind släpper nytt

Senaste om Angels & Airwaves