Ett ”nytt” The Grenadines presenterar sig

/

Platta nummer tre.

Det är The Grenadines som släpper det härliga albumet Everything we dreamt of.

4/5

Artist:
THE GRENADINES
Albumtitel:
EVERYTHING WE DREAMT OF
År:
2021
Genre:
FOLK, ROCK, POP
Skivbolag:
CELEBRATION RECORDS

The Grenadines släpper nytt. Foto: Chilie Hviid Orloff

The Grenadines bildades 2014 och de släppte sedan sitt självbetitlade debutalbum året efter. Ett par år senare kom Band on the radio och nu är det alltså dags för album nummer tre, Everything we dreamt of, från det här danska bandet.

 1. I’m your idiot
 2. Everything we dreamt of
 3. We’re still young
 4. Band of brothers
 5. Catch me
 6. Going home
 7. The singer
 8. What became of you
 9. Last dance
 10. Holy grail
 11. Dream woman
 12. It almost seems as yesterday

Med den här plattan så presenteras även ett ”nytt” The Grenadines. Bandet har krympt till en trio: Kasper Ejlerskov Leonhardt, Morten Fillipsen och Dennis Debannic.

Det räcker gott och väl – för The Grenadines, som hittar inspiration till sin musik hos gamla amerikanska folkhjältar, har aldrig låtit bättre!

The Grenadines ger oss folkrock/folkpop som är lättillgängligt och som lutar över mot 1970-talet. Det är soft, mjukt, elegant och poppigt och tankarna går mot klassiska band som The Eagles och framför allt Fleetwood Mac. Det krävs liksom bara en lyssning för att man ska gilla det här – och när de inleder det nya albumet med I’m your idiot så är i alla fall jag helsåld, inte minst eftersom det är en låt som skickar ut såväl Oasis– som The Verve-vibbar när de gör lite softare låtar.

Titelspåret Everything we dreamt of blir mer folkpop så de där vibbarna från de suveräna brittiska banden finns inte kvar. Det gör de inte på fler låtar, men det gör ingenting – inte när man får låtar som We’re still young. Wow! Sicken känsla The Grenadines gör den med! Det är givetvis fortsatt soft och småpoppigt. Här blir det dessutom ett härligt blås som lyfter hela låten lite extra.

Band of brothers är nästa låt där den där wow!-känslan poppar upp. The Grenadines radar upp softa och varma kanonlåtar. Det är ett skönt soft gung när The Grenadines sjunger om att de inte tror på ödet …

Dream woman, What became of you, Going home och inte minst Last dance är andra fantastiska låtar på ett riktigt fint album. Sistaspåret It almost seems as yesterday sticker ut en del. Det låter inte som någon annan låt på albumet. Här blir det en mer elektronisk känsla – och den är fantastiskt bra!

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Det blir en ny platta när Face To Face firar 30 år

Nästa inlägg

Angels & Airwaves ger oss sitt mest jämna album

Senaste om 131's