131's - Northbound
4/5
Artist:
131's
Album:
Northbound / The undertow (Singel)
År:
2018
Genre:
Punk
Bolag:
131's, Luke Yeoward

Luke Yeoward är tillbaka med 131’s

131’s är tillbaka med ny musik – och det är ta mig tusan på tiden!

Vi får en dubbel A-sida-singel.

Vi får två kanonlåtar i Northbound och The udnertow.

King Cannons gjorde en suverän platta, The brightest light, under 2015. Dock hann man inte spela in sig på det gänget förrän de valde att gå skilda vägar.

Det kändes jäkligt surt, men frontfiguren, sångaren och gitarristen Luke Yeoward gick vidare med en solokarriär där vi har fått en del del lysande grejer.

Och nu är Yeoward tillbaka med sitt sidoprojekt 131’s.

Kärnan i det här är punk, men det kan knappast kallas för något stökig och smattrande punkrock. 131’s är snarare alternativ rock med punkvibbar – och det är hur skönt som helst. Det är både attityd och känsla i det här.

Och det spelar ingen roll vilken av låtarna du väljer. Både Norhbound och The undertow är ruskigt bra. Den sistnämnda är dock lite snabbare och känns lite råare.

Fast det är fortfarande Yeoward och 131’s och då vet man vad man får – även om soundet för det här gänget har utvecklats. Men det går onekligen på rätt håll för de här låtarna är det bästa som Melbournebandet har gjort.

Om man tvingas välja en av de två låtarna? Northbound. Det är något med den här låten som handlar om en ung Yeowards upplevelser.

131’s

Luke Yeoward (sång, gitarr)

Cameron Brew (sång, gitarr)

Rich Richards (bas)

Hank Richards (trummor)

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Mumford & Sons - Delta
Föregående inlägg

Bra som alltid av Mumford & Sons

Silver Grime - Healed By The Dark NY
Nästa inlägg

Silver Grime ger oss driven domedagsmetall

Senaste om 131's