Rena godispåsen från East Temple Avenue

2020 var det dags för ett nytt AOR/melodiöst hårdrocks-projekt att visa upp sig för världen.

Det var då vi fick East Temple Avenues debutplatta Both sides of midnight.

4/5

Artist:
EAST TEMPLE AVENUE
Albumtitel:
BOTH SIDES OF MIDNIGHT
År:
2020
Genre:
AOR, HÅRDROCK

Skivbolag:
AOR HEAVEN

Bakgrunden till East Temple Avenue är att gitarristen, låtskrivaren och producenten Darren Phillips hade en rockradioshow hemma i Australien. Under tiden som han var där lärde han känna artister inom den melodiösa hårdrocksvärlden och det ledde snart till diskussioner och att samarbeta på något sätt.

2018 hörde Phillips av sig till Dennis Butabi Borg (Cruzh), Philip Lindstrand (Find Me, Arkado), Herman Furin (Work Of Art) och Dan Skeed (Urban Stone) om de ville göra en platta tillsammans med honom. Det skulle leda till att ett studioband skulle bildas.

Samtliga nappade, men det var en position som saknades. Det var vem som skulle ta hand om sången. Fast Phillips visste redan vem han ville ha där: Robbie LaBlanc (Find Me, Blanc Faces). Och så blev det.

Sedan har gänget arbetat på sina håll i Australien, Sverige och USA för att pussla ihop låtarna – och under slutet av 2020 släpptes albumet.

  1. Mountain
  2. Don’t make believe
  3. Fool for love
  4. My last breath
  5. Everything
  6. Forever yours
  7. Fly high
  8. When I’m with you
  9. The end of me
  10. Where love is

Oj, detta är verkligen som att öppna en godispåse. Här kryllar det av riktigt bra AOR/melodiösa hårdrockslåtar. Det är den där klassiska musiken med härliga gitarrriff, synthslingor och stora refränger. Det är klassisk AOR/melodiös hårdrock som sätter sig innan du ens har hunnit säga East Temple Avenue.

De har verkligen gjort ett finfint jobb och detta tillhörde faktiskt årets bättre släpp i genren.

Topp tre? Everything, Fly high och Forever yours.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

The Mobile Homes är tillbaka med Trigger

Nästa inlägg

Goodbye - en pärla till rocklåt från Takida