Säg abrakadabra – och simsalabim …

… så har Hardcore Superstars, ett av Sveriges bästa live-band, nya besvärjelser frammanat ett klassiskt röjar-album.

Och det är av bästa ”Vi tar inga fångar!”-märke.

5/5

Artist:
HARDCORE SUPERSTAR
Albumtitel:
ABRAKADABRA
År:
2022
Genre:
HÅRDROCK, METAL
Skivbolag:
GAIN RECORDS, MUSIC FOR NATIONS

Göteborgarnas tvångsgifte mellan thrash och sleaze håller än. Nya plattan är en trollformel av rang. Här finns furiöst manglande tempo via suveräna rytmsektionen Martin Sandvik och Magnus Andreasson som tillsammans utgör en accentuerande och pådrivande kraftfull duo.

Och som fågelspindeln på dagiskalasets gräddtårta tronar Vic Zino, som med ett gitarrspel färgar varje låt, vers och refräng med inbrytande riff eller rejält saftiga solon av ett slag som väcker nostalgiska återblickar mot Harry Cody (Shotgun Messiah).

Och Zino har ett starkt melodiöst stråk över sina insatser som blir ett extra stöd för de uppmaningar att sjunga med i fotbollskörerna som Jocke Bergs fantastiska röst bjuder in till.

Det är med Berg som bandet får den touch av obetvinglighet typ ”Ser ut som en luffare men är fanimej kung!” – karln sjunger med både hjärta och lungor utanpå lädervästen, och förefaller vara en publikhetsare av högsta klass.

Plattans två sista nummer hoppar jag gärna över, men föregående åtta spår får gå på repeat och jag ska putsa min rollator inför bandets närmaste framtida klubbgig.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Hot Water Music är tillbaka med Feel the void

Nästa inlägg

Ryan Adams är klar med sin finfina trilogi

Senaste om Hardcore Superstar