Popkryddad rock bäddar för party

Ett gott första intryck kan bädda för ökat umgänge.

Så jag beställer genast färdtjänst till deras släppfest!

4/5

Artist:
MS ANNABELL
Albumtitel:
HEARTBREAKER
År:
2023
Genre:
ROCK, POP
Skivbolag:
MS ANNABELL

Som det ofta visar sig kan ett nytt namn i musiksamlingen överraska, och det gäller i högsta grad Ms Annabell som här fått ihop tio låtar som i grova drag skiftar lite från att få en klapp på kinden till en knytnäve under näsan.

Den liknelsen är tänkt visa på den variationsrikedom det här bandet förmår sig till, där det ligger en hel del ingredienser i den puttrande låt-grytan; rock är stommen men bra smaksatt med melodiös pop, lite indie och garage/punk.

Genomgående är det rappt, varierat och rikt på snygga harmonier där sångaren Johan Ericsson är riktigt jäkla bra, men så backas han med kraft och smartness av Jack Nykvist, bas, och Mats Ericsson bak trummorna. Plus de klangrika byggstenar gitarristen Simon Westerdahl levererar i samtliga spårs smakfulla och ofta catchy arrangemang.

Jag inbillar mig känna en doft av svunna tiders brit-pop som från Small Faces, Kinks, Blur och Oasis nånstans i låtvindlingarna. Säkert fel, men det är likväl en väldigt bra platta.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Metal-kungar bugar för blueskvinnan

Nästa inlägg

Det är helt enkelt briljant, Noel Gallagher!