The Lillingtons hyllar Enemy Yous David Jones

The Lillingtons är tillbaka med en ny EP.

Då blir det en hyllning av den bortgångne sångaren i Enemy You, David Jones.

4/5

Artist:
THE LILLINGTONS
Albumtitel:
CAN ANYBODY HEAR ME? (A TRIBUTE TO ENEMY YOU) (EP)
År:
2021
Genre:
PUNK
Skivbolag:
RED SCARE

The Lillingtons bildades 1996 och det har nu gått fyra år sedan deras senaste fullängdare Stella Sapiente.

 • Shit out of luck (1996)
 • Death by television (1999)
 • The backchannel broadcast (2001)
 • The too late show (2006)
 • Stella Sapiente (2017)

Nu är poppunkbandet tillbaka med ny musik. Det blir en covers-EP som är en hyllning till David Jones, som tog sitt liv 2015, som var sångare i Enemy You.

 1. Automaton
 2. 72 hours
 3. Awake
 4. The only one
 5. Hopes and dreams
 6. Untitled yeebrah

Enemy You gjorde ett avtryck på punkscenen och när Jones gick bort var det flera band som ville hylla honom. The Lillington ville också göra det. De hade ju lyssnat på det som Jones hade gjort även före tiden i Enemy You. Det var dock med Enemy You som han peakade.

Desssutom hade sångaren och gitarristen Kody Templeman (Teenage Bottlerocket) skapat ett speciellt band med Jones. Deras vänskap började som brevvänner och för att sedan finnas med på samma skivbolag, Lookout och Red Scare.

The Lillingtons tar verkligen hand om de här låtarna. De behandlar dem varsamt och självklart så är de fortfarande i ett energiskt och melodiskt punkformat.

EP:n inleds med Automaton som påminner om något som NOFX skulle kunna ha gjort. Sedan kommer 72 hours som bjuder på ett bra drag. Det blir också snabbt favoriten på den här fina EP:n. Det är catchigt som tusan.

Awake blir lite tyngre, men det är fortfarande lättlyssnad poppunk och det får vi hela vägen med The only on och Hopes and dreams.

Det är en riktigt bra EP och The Lillingtons hyllar verkligen David Jones på ett fint sätt.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Lite bredare och lite bättre av Current Joys

Nästa inlägg

Counting Crows har kvar sin magi

Senaste om The Lillingtons