Out Of This World släpper sin fantastiska debutplatta

Kee Marcello och Tommy Heart släppte en kanonplatta som Kee Of Hearts 2017.

Nu är de tillbaka.

De är tillbaka under ett nytt namn: Out Of This World.

5/5

Artist:
OUT OF THIS WORLD
Albumtitel:
OUT OF THIS WORLD
År:
2022
Genre:
AOR, HÅRDROCK
Skivbolag:
ATOMIC FIRE RECORDS

Kee Marcello (Europe, Easy Action) och Tommy Heart (Fair Warning) har gjort en jävla massa bra grejer. De har gjort det som soloartister, de har gjort det i andra band och de har gjort det tillsammans.

Den här duon skapar ta mig tusan magi hur de än gör – och när de nu är tillbaka med ett ”nytt” band med ett namn från en av Europes absolut bästa plattor så kan det väl knappast gå fel?

Här har de dessutom med sig Ken Sandin (Alien, Transport League), som även fanns med 2017, och Darby Todd (Gary Moore, Joe Lynn Turner, The Darkness) plus att Don Airey (Deep Purple, Ozzy Osbourne, Rainbow) gästar på en del spår.

Och det finns ytterligare koppling till det där klassiska albumet från slutet av 1980-talet. Producenten Ron Nevison producerade Europes album och har mixat detta och det blir deras första samarbete sedan den skivan.

  1. Twilight
  2. Hanging on
  3. In a million years
  4. Lighting up my dark
  5. Staring at the sun
  6. The warrior
  7. Up to you
  8. Ain’t gonna let you go
  9. Only you can teach me how to love again
  10. Not tonight

Oj! Alltså, Marcello och Heart brukar leverera grymt bra grejer, men det här! Man blir inte så lite imponerad! Här levererar de en grym melodiös hårdrock/AOR-platta.

Redan med inledningsspåret Twilight lägger de ribban med keyboardslingor, gitarriff och en härlig refräng – och de leker sig fram under över sju minuter!

Men ni kan räkna med att det blir bättre … för det här plattan är sprängfylld med kanonlåtar. Att Marcello, som bjuder på ett grymt gitarrlirande hela vägen, och Heart, som är ligger inne med en vass rock ’n’ roll-röst, skulle kunna överraska positivt fanns inte på världskartan. De är ju alltid skitbra, men detta är strålande!

Det är catchigt som tusan samtidigt leks det både med gitarr- och keyboard-slingorna. Allting brister sedan ut i härliga refränger. Det gör det i varenda låt.

Topp tre? Hanging on, In a million years och Lighting up my dark.

Out Of This World
Tommy Heart
(sång)
Kee Marcello (gitarr, keyboards)
Ken Sandin (bas)
Darby Todd (trummor)

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

The Weeknd har blivit en ny favorit

Nästa inlägg

Autumn's Child släpper nytt med Zenith