Kee Marcello gör oss inte besvikna

Gillar du Europe?

Då finns det en platta du måste höra: Kee Marcellos Scaling up.

Du lär inte bli besviken.

4/5

Artist:
KEE MARCELLO
Albumtitel:
SCALING UP
År:
2016
Genre:
HÅRDROCK
SKivbolag:
FRONTIERS MUSIC S.R.L.

Kee Marcello är förmodligen mest känd som gitarrist i Europe där han var med mellan 1986 och 1992 samt under 1999. Han har dock hunnit med en hel del mer och har bland annat gjort fyra soloalbum. Den senaste är Scaling up.

Nu ska man inte dissa Europe, men Kee Marcello fanns inte med på de misslyckade albumen som bandet har släppt de senaste tio åren. Scaling up är något helt annat än ett misslyckande. Detta är ett riktigt bra melodiöst hårdrocksalbum. Scaling up är förmodligen Kee Marcellos bästa soloplatta.

 1. Black hole star
 2. On the Radio
 3. Don’t miss you much
 4. Fix me
 5. Wild child
 6. Finger on the trigger
 7. Soldier down
 8. Scandinavia
 9. Good men gone bad
 10. Scaling up
 11. Don’t know how to love no more
 12. Blow by blow

Vid första lyssningen ger Kee Marcello ett gott intryck. Vid andra blir det ännu bättre och när man är inne på tredje rundan så är detta en riktigt bra platta.

Det finns en del låtar som sticker ut lite extra. Till exempel On the radio och den alldeles fantastiska Don’t miss you much. Vilket grymt skönt gung det är. Vilken refräng, vilka melodislingor!

Och det kommer mer. På Fix me blir det lite bluesaktigt i inledningen sedan går det över till melodiös hårdrock av högsta klass. Finger on the trigger är en finfin ballad.

Fast det är Scandinavia som har den bästa refrängen på hela plattan. Det är nästan löjligt så det gungar. Titelspåret Scaling up är inte dumt det heller.

Helt klart så är detta en vass platta. Ge Kee Marcello en chans. Du lär inte ångra det.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

3 Comments

 1. Förutom två osläppta Europe låtar (Wild Child och Don’t Know How to love no more) så återanvänder ju Kee lite av det han gjorde i Europe. Black Hole Star är väldigt lik Seventh Sign, Good men gone bad är väldigt lik Yesterdays News och Don’t miss you much är välidgt lik I’ll Cry for you. Nu ska man inte dissa Kee men Europe försöker ju i alla fall gå vidare och inte leva kvar i det förflutna.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

En vass melodiös rockplatta av Hardline

Nästa inlägg

Vilken jäkla version, Royal Republic!